2022. július 6., Csaba

Riasztó

#eger #ügyészség #lopás

Napokig dőzsöltek Budapesten a pénzből, amit egy idős nénitől loptak egy egri nagyáruházban

Kovács Dávid 2022.04.19. 09:57

Több mint 100 ezer forintot szedtek ki az idős nő kézitáskájából.

Egy vásárlásban elfáradt, padon ücsörgő nénit lopott meg egy középkorú páros egy egri nagyáruház üzletsorán tavaly decemberben. Az Egri Járási Ügyészség most kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat ellenük.

 

Az ügyészség keddi közlése szerint az idős nő azért ült le az egyik padra, hogy hogy kipihenje a bevásárlás fáradalmait. Mikor a kézitáskáját a maga mellé állított bevásárlókocsiba tette, a duó tagjai elhatározták, hogy közösen meglopják a nénit.

Egyikük, egy 47 éves nő ezért leült mellé a padra, majd nyájas beszélgetést kezdeményezett, miközben társa, egy többszörösen büntetett, 37 éves férfi mögéjük lopakodot, kinyitotta a kézitáskát, majd abból kivette a pénztárcát, amiben kb. 110 ezer forintnyi készpénz volt. Ebből azután a tolvajok napokig jól éltek Budapesten. 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben 1 év 4 hónap végrehajtandó börtönbüntetést, míg a társa esetében 60 napnyi elzárást szabjon ki, a két tolvajt pedig térítse is meg az ellopott összeget.

 

(Indexkép: illusztráció; ElasticComputeFarm / Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló