2021. April 11., Leó Szaniszló

Riasztó

#eger #mobiltelefon #ózd

Becstelen megtalálók: pénzzé tették az Egerben talált, elhagyott mobiltelefont

2021.3.24. 15:40

Egy parkolóban lelte a fiatalember a mobilt, amit azután az apja eladott.

Jogtalan elsajátítás és az ahhoz kapcsolódó orgazdaság vétsége miatt emelt vádat nemrégiben az Egri Járási Ügyészség két ózdi férfival szemben – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A vádirat szerint a büntetett előéletű 22 éves I. rendű vádlott 2020. május 15-én reggel egy 100.000 forint értékű mobiltelefont talált egy egri nagyáruház parkolójában. A készülék – ami véletlenül esett ki egy vásárló zsebéből – a földön hevert. A fiatalember felvette, eltette, majd még aznap átadta az édesapjának, akinek elmesélte, hogy miként jutott az értékes tárgy birtokába.

 

Az apa (az ügy II. rendű vádlottja) kivette a SIM kártyát a telefonból, azután elvitte a mobilt egy ózdi üzletbe, ahol alkatrészként eladta a jóhiszemű ottani kereskedőnek. Az eladáskor a férfi azt hazudta, hogy a telefon a fia tulajdona, pedig ez nem volt igaz, hiszen a készülék az elvesztésekor a valódi gazdájának csak a birtokából került ki, de a tulajdonából jogi értelemben nem. Éppen emiatt foglalta le később a rendőrség az üzletben az elhagyott tárgyat, és adta vissza azt valódi tulajdonosának.

 

A járási ügyészség a talált telefonnal jogellenesen tulajdonosként rendelkező fiút jogtalan elsajátítás vétségével, míg az annak elidegenítésében az előzmények ismerete ellenére is közreműködő apát orgazdaság vétségével vádolja.

 

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyaláson kívül, büntetővégzésben mindkét vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló