2022. július 1., Tihamér Annamária

Riasztó

#eger #vádemelés #bombariadó #fenyegetőzés

Ismerőse egri tárgyalását akarta megakadályozni a hamis bombariadóval fenyegetőző férfi – Így büntetné az ügyészség

Barna Benedek 2022.05.16. 13:23

Betelefonált és közölte, hogy kettő vagy három bomba is robbanhat a járásbíróságon. A tűzszerészek azonban nem találtak semmit.


Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett 37 éves férfival szemben, akinek hamis telefonhívására tavaly március 9-én bombariadó miatt ki kellett üríteni Egerben a Törvényházat, valamint a szomszédos járásbírósági és járási ügyészségi ötemeletes épületet – közölte hétfőn portálunkkal dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Tájékoztatása szerint

a vádlott egy korábbi büntetésének letöltése során, a börtönben ismerkedett meg azzal a férfival, akinek a telefonhívással kéretlenül próbált szívességet tenni. Az egykori cellatársnak ugyanis aznap lett volna a tárgyalása, melyről a vádlott önszorgalomból azt gondolta, hogy jobb, ha nem tartják meg.

Ezért egy mobilszámról felhívta az Egri Járásbíróságot és az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrrel közölte, hogy

Önöknél bomba fog robbanni, kettő vagy három

, majd kinyomta a készüléket.

eger-törvényház-mti-komka-péter
Fotó: Komka Péter / MTI

A hívást követően az igazságszolgáltatási tevékenység egy időre megszakadt a megyeszékhelyen, mivel az ott dolgozóknak el kellett hagyniuk az érintett épületeket arra az időre, amíg a katasztrófavédelem tűzszerészei átvizsgálták a területet. Mindez nem csak időveszteséggel, hanem komoly költségekkel is járt. Az elmaradt tárgyalásokat később természetesen megtartották, így az alaptalan riogatással a vádlott semmit nem ért el.

 

Komoly következményei azért még lehetnek a tettének, mivel a közveszéllyel fenyegetéssel vádolt férfival szemben az ügyészség most 2 év végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására és 2 év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló