2024. július 21., Dániel Daniella

Riasztó

#eger #gyöngyös #lopás #vádemelés #bolti szarka

Egy tusfürdős flakont a biztonsági őrhöz vágva menekült a bolti szarka Egerben

Barna Benedek 2022.06.21. 16:47

Az egri bolt biztonsági őre elől még elmenekült a tolvaj, de végül nem úszta meg, hogy törvény elé állítsák.

 

Két, az ellopott áruk megtartása érdekében erőszakot alkalmazó parfümtolvaj ellen is rablás miatt emeltek vádat Heves megyében – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Tusfürdős flakonnal dobta meg az egri bolt őrét

 

A közlemény szerint az Egri Járási Ügyészség rablással vádolja azt a 43 éves férfit, aki 2021 nyarán az egri Dobó téren található egyik üzletből az övtáskájába rejtve eltulajdonított egy nagy értékű illatszert.

 

A vádlott a kasszánál a kosarába helyezett apróságot kifizette, és már távozott is volna, amikor a bolt biztonsági őre közbelépett. A kijárat felé tartó férfi azonban nem hagyta magát, az őt lefogni próbáló őrt ellökte és tenyérrel arcon ütötte. A bolti szarka menekülés közben egy tusfürdővel még meg is dobta a nyomába eredő biztonsági őrt, aki látva a gyorsaságát inkább felhagyott az üldözésével.

 

De hiába szaladt el a biztonséági őr elől, a bolti szarkát később elkapták, és most a büntetését várja. Ez pedig a vádhatóság indítványa alapján – amennyiben a férfi az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét – 4 év szabadságvesztés lehet.

 

A gyöngyösi tolvajnak is nagyon kellett a parfüm

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség egy helyi ellen emelt vádat, akinek a rablás mellett több kisebb lopás mellett is felelnie kell.

 

A vádirat szerint a férfi 2021 novemberében a város főterén található üzletből szintén egy értékes illatszert lopott el, melyet a pénztáros észrevett és a bejárati ajtó elé állva kívánta feltartóztatni a vádlottat. A tolvaj azonban fizikai fölényét kihasználva rángatni és lökdösni kezdte az eladót, majd amikor sikerült a menekülésének útjából a nőt végleg ellöknie, elszaladt a helyiségből, sikeresen megtartva az ellopott parfümöt.

 

Az ügyészség vádiratában – arra az esetre, ha a támadó beismeri bűnösségét az előkészítő ülésen – 2 év 6 hónap szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

 

(Indexfotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló