2022. november 30., András Andor

Riasztó

#rablás #bántalmazás #egri járásbíróság #park

A parkban embereket megtámadó és kirabló társaság újabb tagjait tartóztatta le az egri bíróság

Benedek Barna 2022.08.29. 16:53

Nyolcra nőtt azoknak az ügy kapcsán letartóztatottak száma.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, az egri bíróság a napokban csoportos rablás miatt letartóztatott két fiatalkorút, akik egy nagyobb társaság tagjaiként több személyt bántalmaztak, majd értékeiket elvették egy parkban. Az Egri Törvényszék Sajtóosztálya hétfőn arról tájékoztatta portálunkat, hogy

az ügyben immár nyolc gyanúsított áll kényszerintézkedés hatálya alatt, miután az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte további öt fiatalkorú és egy felnőttkorú személy letartóztatását.

A letartóztatás végrehajtási helye a fiatalkorú gyanúsítottak esetén javítóintézet.

 

A gyanú szerint a társaság augusztus 11-én éjjel több személyt bántalmazott egy parkban, majd a megtámadott sértettek értékeit elvették (az Eger Hírek nem hivatalos forrásra hivatkozva azt írja, az eset az Érsekkertben történt).


A nyomozási bíró által meghozott végzés szerint a gyanúsítottak személyi körülményeire tekintettel alappal feltehető, hogy ha szabadlábon hagyják őket, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának. Továbbá a letartóztatás elrendelése nélkül, annak a reális veszélye is fennáll, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

 

A bíróság azt is megállapította, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak még fel nem kutatott tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítenének vagy elrejtenének, ezzel a bizonyítást veszélyeztetnék, így ez a letartóztatás harmadik különös indoka.

 

A hétfői végzés egyetlen gyanúsított vonatkozásában sem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azonban mind a gyanúsítottak, mind pedig védőik és törvényes képviselőik is fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg.

 

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló