2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#drog #heves

Drogeladással egészítette ki segélyét a Hevesen élő pár, halállal fenyegették vevőiket

MTI 2021.03.31. 11:00

Vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség két ember ellen, akik felfüggesztett szabadságvesztésük idején tiltott pszichoaktív anyagok rendszeres eladásából tartották fenn magukat Hevesen - közölte a megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

    

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az együtt élő, elítélt férfi és nő büntetésük hatálya alatt nem vállalt munkát, egyetlen legális jövedelmük a havi 22 800 forintos, foglalkozást helyettesítő támogatás volt. Ennek kiegészítéseként 2020 nyarán hevesi otthonukban elkezdtek drogot, etil-hexedron tartalmú új pszichoaktív anyagot árulni.
    

A tetten ért fogyasztók kihallgatásukon elmondták, a fehér port a pár nőtagjától vásárolták. A nyomozók ez alapján házkutatást tartottak a hevesi lakásban, majd őrizetbe vették az asszonyt, akit később le is tartóztattak.
drog 1A férfit ez sem tartotta vissza a drogkereskedést folytatásától. Végül néhány hét múlva egy újabb házkutatás után őt is elfogták és letartóztatták, ám a vádlott ezt megelőzően még két vevőjét is felkereste és életveszélyes fenyegetéssel próbálta őket párja ellen tett terhelő vallomásuk visszavonására bírni.
    

Mindezek miatt a Hevesi Járási Ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a párt, emellett a férfival szemben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emelt - jelezte a főügyész.
    

A vádhatóság az elkövetőkkel szemben négy és fél, illetve hat év börtönbüntetés kiszabását javasolja, továbbá kérte, hogy a bíróság rendelje el a vádlottak korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló