2021. október 25., Blanka Bianka

Riasztó

#eger #tűz #hatvan #közlekedési baleset #felsőtárkány #tiszanána #tűzoltás #darázs #gyöngyöstarján #domoszló

Fotók a súlyos sérüléssel járó domoszlói épülettűz helyszínéről

Barna Benedek 2021.09.30. 12:14

Több másik tűzeset, balesetek és darazsak is adtak munkát a megyei tűzoltóknak szerdán.

 

A megyei katasztrófavédelem közlése szerint szerdán összesen 13 segélyhívás érkezett a műveletirányítási központjaikba, amelyek közül 5 téves jelzésnek bizonyult, így 4 tűzesethez és 4 műszaki mentéshez vonultak ki hivatásos és önkormányzati tűzoltók, valamint az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei.

 

Nem az önkormányzati rendeletben engedélyezett napon égettek zöldhulladékot Tiszanánán, a Csokonai Vitéz Mihály utcában, szerdán dél körül. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Hatvanban a Bibó István utcában egy gyermek bezárta magát a személyautóba szerdán kora délután. A város hivatásos tűzoltói az autó oldalsó ablakát betörték, az ajtót kinyitották és átadták a gyermeket a rokonainak. Szerencsére senki sem sérült meg az eset során.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a délután során Domoszlón, a Dobó István utcában kigyulladt egy melléképület, és a tűz átterjedt a mellette lévő családi ház tetőszerkezetére is. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak, a lángokat több oldalról, három vízsugárral oltották el. A tűzben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

 

A katasztrófavédelem csütörtöki összefoglalójával együtt képeket is megosztott a helyszínről:

DSC00898

DSC00899

Egerben a Bem tábornok téri iskolánál darazsak költöztek egy kábelalagútba, ide az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szerdán késő délután vonult, védőfelszerelésben, kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes rovarokat. A csoport önkéntesei kora este Felsőtárkány Ifjúság utcájában egy hasonló esetben is beavatkoztak: ott a tetőszerkezetbe költözött darazsak fészkét szedték ki a deszkák alól. 

 

A Jászapáti és Jászszentandrás közötti útról letért és a szántóföldön állt meg egy autó tegnap kora este. A hevesi hivatásos és a jászszentandrási önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, az egységek a mentőknek segítettek az autó vezetőjének mozgatásában, a könnyű sérüléseket szenvedett sofőrt a mentők kórházba szállították.

 

Gyöngyöstarjánban, a József Attila utcában egy huszonöt négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezete kapott lángra tegnap este. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, megakadályozva, hogy a tűz átterjedjen a lakóházra. Az eset során senki nem sérült meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló