2023. december 11., Árpád

Riasztó

#ügyészség #sikkasztás

Diákmunkás vagy és sikkasztanál? - VIDEÓ


Ne tedd!

 

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal felnőttel szemben, aki a hatvani áruházban hónapokon át saját zsebre dolgozott - tájékoztatott az ügyészség.

 

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol április hónaptól kezdődően pénztárosi feladatot látott el. A vádlott módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékek ellenértékeként kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól. A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5.673.000 forintot sikkasztott. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250.000 forintot találtak.

 

 

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

 

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

A felvételen a vádlott cselekménye, továbbá a tettenérése napján az elszámoltatása látható, melyeket a biztonsági kamera rögzített. 

 

indexkép: illusztráció, Getty Images

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló