2022. október 3., Helga

Riasztó

#drog #bíróság #kábítószer #kékfény

Családi vállalkozásként árulta a kábszit egy tarnaörsi família

Székely Zoárd 2021.09.02. 10:04

Az „ügyfelek" között kiskorúak is voltak.

Az Egri Járási Ügyészség egy tarnaörsi család tagjait vádolja azzal, hogy 2020 nyara előtt hosszabb időn át árulták a „kristály” néven ismertté vált, etil-hexedron tartalmú, új pszichoaktív anyagot a falujukban, elsősorban az ott lakók számára.

A drogot a családfő szerezte be, majd azt a vádlottak faluszéli házukban kis alufóliába pakkokba csomagolták és napi rendszerességgel árusították.

Az értékesítésben – az apán kívül – nem csak az anya, hanem fiatalkorú fiuk is részt vett. A családtagok között jól szervezett munkamegosztás alakult ki az idők során: a nő értesítette a fogyasztóikat az anyag érkezéséről, a fiú pedig állandó ügyeletet tartott a lakásban. A három vádlott legalább kilenc személyt látott el rendszeresen új pszichoaktív anyaggal, akik közül többen még kiskorúak voltak.

A terheltek az eladásokból csaknem ötmillió forint jövedelemre tettek szert.

Az első rendű vádlott nem csupán árulta, de fogyasztotta is a kristályt, valamint szedte a kábítószernek minősülő amfetamint.

 

Az Egri Járási Ügyészség a három terheltet bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, emellett a letartóztatásban lévő szülőkkel szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette, az apával szemben pedig kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt is vádat emelt. A vádirat mértékes indítványt tartalmaz arra, hogy a bíróság a férfit és a nőt ítélje hat - hat év börtönbüntetésre, valamint közügyektől-, és foglalkozástól eltiltásra, míg a fiatalkorú vádlottal szemben másfél évi felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

 

A Heves Megyei Főügyészség egy ugyancsak letartóztatott,huszonéves férfit vádol jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével. A vád szerint a terhelt kokain fogyasztó, emellett azonban 2018 közepétől 2020 augusztusáig Egerben ismerőseinek árulta is a kábítószert, elsősorban marihuánát és amfetamint, amivel több mint négyszázezer forintot keresett. A főügyészség az ő esetében hét év hat hónap fegyházbüntetésre, nyolc év közügyektől eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt a törvényszékre benyújtott vádiratában.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: iStock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló