2024. február 29., Elemér

Riasztó

#bíróság #pénz #csalás

Csaknem 42 milliót csalt ki egy állítólagos barát egy egri férfitól

Székely Zoárd 2022.08.02. 09:20

A szerencsejáték-függő csaló az élettársát is megnyirbálta.

 

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a büntetett előéletű, jelenleg egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő 32 éves férfi ellen, aki 2018-ban ismerkedett meg egy egri férfival, akitől aztán a baráti kapcsolatot kihasználva valótlan indokokkal rendszeresen, változó nagyságú pénzösszegeket kért és kapott állítólagos lakás- és autóvásárláshoz, vagy akár egy soha meg nem alakított közös vállalkozás beindításához.

A csaló összesen 41 millió 812 ezer 750 forint kárt okozott a barátjának azzal, hogy a tőle kért összegeket nem az általa mondott célokra fordította és nem is fizette vissza.

A férfi 2019 áprilisának végén összejött egy nővel, akitől együttélésük során szintén valótlan indokokkal összesen 2 millió 317 ezer 167 forintot csalt ki.

Az elkövető például azzal a hazugsággal jutott korlátlan hozzáféréshez az élettársa bankszámlájához, hogy az övét időlegesen zárolták, így arról nem tud pénzt felvenni.

A járási ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a sértettektől átvett összegekből főként játékszenvedélyét finanszírozó vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben a bíróság 5 év szabadságvesztést szabjon ki és 5 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

Kétezer euróval rövidítette meg kollégáját a kapzsi hevesi férfi

 

Egy másik ügyben nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy hevesi férfi ellen, aki 2016 és 2017 között külföldön dolgozott egy munkatársával. A két férfi a könyvelői feladatok ellátása érdekében megbízást adtak egy külföldi cégnek, amelyikkel kizárólag egyikük tartotta a kapcsolatot.

 

Mikor 2018-ban az adóvisszatérítésüket kellett intézni, a férfi ezt a helyzetet arra használta fel, hogy a könyvelőt megtévesztve a kollégája bankszámlája helyett is a sajátját adta meg,

így a külföldi adóhivatal által visszatérített 2.005 euró az ő számlájára érkezett, amit ő jogosulatlanul felvett és saját céljaira fordított.

Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a csalással okozott kár megtéríttetésére tett indítványt.

 

 

 

Címlapfotó: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló