2024. június 23., Zoltán

Riasztó

#eger #fegyver #dobrev klára

Csak pénzbírságot kérnek a férfi ellen, aki gázpisztolyt rántott elő a DK Egerben tartott utcafórumán nyáron

Nagy Donát 2021.09.23. 10:15

A vád garázdaság és könnyű testi sértés. Olcsón megúszhatja a fegyverrel való ijesztegetést.

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a személyekkel szemben, akik erőszakos viselkedésükkel riadalmat és megbotránkozást keltettek egy 2021 nyarán, Eger belvárosában tartott kampányrendezvényen.

 

Az egyik politikai párt 2021. június 4-én kampányrendezvényt tartott Egerben, ahol a szimpatizánsok mellett a párt eszmeisége ellen demonstráló, és így a rendezvény lebonyolítását megzavarni kívánó több más személy - köztük a II. r. vádlott - is megjelent.

 

FF

 

A párt szimpatizánsai közül többen sikertelenül próbálták a zavargókat távozásra bírni. Ezt megelégelve végül az I. rendű vádlott belerúgott a demonstrálók által – a rendezvény ellehetetlenítése érdekében a helyszínre vitt és nagy hangerővel működtetett - hangfalba, amely emiatt 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva nekiütődött az egyikük lábának.

 

Ekkor a II. rendű vádlott kilépett a társai mellől, meglökte az I. rendű vádlottat, majd a két férfi kölcsönösen taszigálni kezdte egymást. Ennek során a II. rendű vádlott egy hirtelen mozdulattal elővette a gáz- riasztófegyverét, és a kezét az elsütőbillentyűn tartva, azt a másik vádlott irányába tartotta. A cselekménynek a járókelők és fotósok megjelenése vetett véget.

 

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában I. rendű vádlottat gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, a másik elkövetőt fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta a gáz- riasztófegyver elkobzását.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló