2021. december 6., Miklós

Riasztó

#rablás #kompolt #kékfény

"Csá, van egy cigid?"

Nagy Donát 2021.07.28. 09:46

Leteperte a hazafelé tartó nőt a kompolti rabló, egy hátizsáknyi apróság volt a zsákmánya.

Az ügyészség szerint a 42 éves sértett 2021. március 9-én este munkából tartott hazafelé Kompolton, amikor az utcán leszólította őt a vádlott azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kért tőle. Az asszony közölte vele, hogy nincs cigarettája, ezért hátat fordított a férfinak és tovább indult.

A vádlott – aki csak erre várt – ekkor karjával átkulcsolta a nő nyakát, lerántotta őt a földre, rátérdelt, majd azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja át minden pénzét, akkor meg fogja ölni.

Pénzt ugyan nem kapott, de fizikai erőszakkal így is le tudta tépni a sértett két vállra akasztott hátizsákját.

 

A támadás alatt a nő próbált védekezni, a földön fekve elővett a kabátja zsebéből egy ott szabályosan tartott, zseblámpával egybeépített gázszóró palackot, de szorult helyzetében azon nem a szórófejet nyomta meg, hanem az égőt kapcsolta fel. A rablás így eredménnyel járt, az elkövető a magához vett hátizsákkal el tudott futni a helyszínről.

 

A zsákban a férfi – iratok, némi készpénz és egyéb apró tárgyak mellett – egy mobiltelefont is talált, melyet nem sokkal később negyedáron megvételre kínált egy ismerősének. A vevő felismerte a helyzetet, így csupán azért vette meg a készüléket, hogy azt nyomban bevigye a rendőrségre. Ezután a vádlottat őrizetbe vették, majd őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatta.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a rablás bűntette mellett közokirattal visszaélés vétségével, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével is vádolja az elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetén – főbüntetésül 4 év időtartamú végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló