2024. április 12., Gyula

Riasztó

#koronavírus #ügyészség #erőszak #maszk

Covid-erőszak: agresszív maszktagadó Eger tejboltjában, nőverés az utcán, hajtépés a vonaton

2021.03.29. 08:45

Az ügyészség szerint egyre több kirívóan erőszakos eset történik Heves megyében, legyen az családon, párkapcsolaton belüli erőszak vagy éppen a kötelező maszkviselésből eredő konfliktus.

Durva, erőszakos esetekről számolt be Heves megyéből az ügyészség, amelyet a közlemény a koronavírus-járvány egyik következményeként ír le: a több mint egy éve tartó bezártság, kijárási korlátozások és egyéb intézkedések miatt növekszik az egyszerű hétköznapi szituációkból - például a maszkviselés elmaradásából -, valamint a családon, párkapcsolaton belüli konfliktusokból eredő erőszakos cselekmények száma.

 

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki 2021. január elején a reggeli órákban Eger egyik tejmintaboltjába kívánt bemenni úgy, hogy nem viselte az orrot és szájat eltakaró maszkot. Erre a hiányosságra a bolt alkalmazottja eredménytelenül hívta fel a vádlott figyelmét, ezért végül a helyiségből történő távozásra szólította fel a renitens vásárlót, majd a bolt bejáratáig kísérte őt. Az ezen felbőszült vádlott ekkor különböző szidalmak közepette többször test szerte megütötte a sértettet, aki azonban egy ott tartózkodó férfi segítségével a földre vitte agresszív támadóját, majd a rendőrség kiérkezéséig ott is tartotta.

 

A dulakodás közben az elkövető még bele is harapott a sértettbe, így az a cselekmény során könnyű sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon az ügyben büntetővégzést, és abban közérdekű munka büntetést szabjon ki a járványügyi intézkedést be nem tartó garázda vádlottal szemben.

nemi erőszak stock

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádirata szerint egy férfi 2020. július 25-én Budapest Keleti pályaudvarról Miskolc Tiszai pályaudvar felé utazott a kedvesével egy Intercity vonaton, miközben az út során Füzesabony állomás közelében összeszólalkoztak. A férfi a többi utas szeme láttára rángatni kezdte élettársa haját, valamint többször pofon is vágta őt. A dühödt vádlott cselekménye az utazóközönségben komoly megbotránkoztatást keltett. Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

 

A vádhatóság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette mellett könnyű testi sértés vétségével is vádolja azt a 33 éves - korábban már büntetett - férfit, aki 2020. szilveszter éjjelét követően, a délutáni órákban Bélapátfalván egy nála lévő 90 cm hosszú fém kutyalánccal állt bosszút nőismerősén korábbi sérelme miatt. Amikor a vádlott a menekülő sértettet utolérte az utcán, a lánccal hátulról vállon ütötte, ezt követően a földre teperte, ahol még bele is rúgott. A nő a durva támadás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. Az Egri Járási Ügyészség a támadóval szemben ez esetben is felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló