2024. június 15., Jolán Vid

Riasztó

#ügyészség #rablás

Bíróság elé állított egy helyi rablót az ügyészség


 

A húsz éves fiatalember szilveszter előtt egy nappal, tavaly december 30-án kora este rabolt ki egy 13 éves fiút a hevesi buszpályaudvaron - adott hírt az ügyészség szóvivője. Az elkövető megszólította az egyik kocsiállásnál várakozó sértettet, akitől először cigarettát és pénzt követelt, majd miután nem kapott, azzal fenyegette a magányos kiskamaszt, hogy megveri, elvágja a torkát és agyonszurkálja, ha továbbra is ellenszegül a kérésnek. Végül – ügyesen kilépve a térfigyelő kamerák látószögéből – a gyanúsított átkutatta megszeppent áldozatát, akitől elvette a telefonját, valamint 3.000 Ft készpénzét.

 

A büntetett előéletű férfi később rendőrkézre került, őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatta, és végül még a telefon is megkerült.

 

A járási ügyészség rablás bűntettével vádolta a szerdán bíróság elé állított elkövetőt, akit a bíróság – az ügyészség indítványával egyezően – négy és fél év börtönre ítélt, valamint elrendelte a korábban próbaidőre felfüggesztett két évi szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló