2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#eger #betörés #kékfény #riasztó #szeta egri alapítványa

Betörtek a SZETA Béke utcai épületébe Egerben, a gyerekek tanulólaptopjai mellett elvitték az ételüket is

Nagy Donát 2021.11.13. 10:51

Több százezer forint a kár, felhívásban kérnek segítséget, hogy folytathassák a jótékony munkát.

Szomorúan és mély csalódással adjuk hírül, hogy a Béke utcai Közösségi Házunkba november 11-én éjjel betörtek. Oda, ahol a naponta tartjuk a gyerekeknek a foglalkozásokat, a felnőtteknek segítünk ügyeik intézésében és naponta 70-75 ember veheti át napi meleg ebédjét

– írják a Facebook-oldalukon.

 

 

A betörők közel fél milliós kárt okoztak: betörték a terasz és iroda ajtókat, feltörték a külső pavilon raktárait, feldúltak és szétdobolták mindent. Laptopokat vittek el, amiken a telepi körülmények között élő gyerekekkel tanultak a dolgozók, de kerékpárt, foglalkozási eszközöket és szerszámokat is elloptak, amelyekkel az alkotócsoportban dolgoztak a gyerekekkel és a fiatalokkal.

Sőt, elvitték azokat az élelmiszereket és édességeket is, amelyek a gyerekek uzsonnáját, vacsoráját és napi jutalmát szolgálta volna. A rendőrség keresi a tetteseket.

Segítségre van most szükségünk, hogy pótolni tudjuk viszonylag gyorsan veszteségeinket, és folytatni tudjuk a mélyszegénységben élő gyerekekkel a munkánkat. Szívesen fogadunk édességeket, tartós élelmiszereket (liszt, vaj, lekvár, krumpli, tej, sajt, tojás, rizs stb.), és pénzbeni támogatást.
Számlaszámunk: 10103513-47545529-00000001.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló