2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#heves megye #ittas vezetés #kékfény

Bedrogozva vezetett egy férfi Egerben

Székely Zoárd 2022.02.03. 09:22

Több ittas sofőr ellen indult eljárás.

A Hatvani Járási Ügyészség azzal vádol egy 45 éves nőt, hogy 2020 novemberében Hatvanban ittas állapotban vezette autóját, amivel megcsúszott majd egy üresen parkoló autónak ütközött. A becsapódás következtében a parkoló gépkocsi nekivágódott a mellette álló másik autónak is. A balesetet követően a vádlott megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádirata szerint egy helyi férfi 2021 őszén, Nagyúton úgy ült a volán mögé, hogy előtte jócskán felöntött a garatra. A vádlott segédmotor-kerékpárjával haladt, amikor ittassága miatt az út szélén álló sértettet elütötte, akinek a baleset következtében az alsó lábszárán 8 napon belül gyógyuló, hámhorzsolással járó sérülések keletkeztek.

 

Az Egri Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a 33 éves férfi ellen, aki 2021. február 17-én Egerben úgy közlekedett kocsijával, hogy a vezetés előtt vezetési képességére hátrányosan ható szert, új pszichoaktív – a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló – hatású szintetikus anyagot fogyasztott. A vádlott a Kisasszony út kereszteződéséhez közelítve bódultsága miatt elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a bal oldali forgalmi sávokba, majd az útpadkán keresztülvágva a Kisasszony úton forgalmi okok miatt álló személygépkocsi jobb oldalának ütközött. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.

 

Az eljáró ügyészségek a vádiratok mindegyikében azt indítványozták, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a járművezetőkkel szemben, továbbá tiltsa el őket a közúti járművezetéstől.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló