2023. szeptember 25., Eufrozina Kende

Riasztó

#verekedés #rongálás #garázdaság

Baseball ütő, verekedések, letört tükör - garázdák rongáltak


A járművezetés nem pusztán a balesetek lehetősége miatt veszélyes üzem. A közlekedés során sajnos előfordulnak súlyos konfliktusok, melyek során garázda személyek olyan magatartást tanúsítanak, ami nem csak elfogadhatatlan, de egyenesen bűncselekménynek minősül.

 

Az Egri Járási Ügyészség több ilyen ügyben emelt vádat a közelmúltban.

 

Az egyik esetben egy 67 éves férfi garázdálkodott tavaly februárban Eger északi városrészében. A vádlott a furgonjával úgy parkolt le egy társasház előtt, hogy az onnan később távozni kívánó sértett nem tudott tőle kiállni a kocsijával. Mikor kiderült, hogy kié a furgon, a személyautó tulajdonosa megkérte, tolasson kicsit hátrébb, amit a vádlott megtett ugyan, de nyomban ezt követően előkapott egy baseball ütőt az utastérből, és azzal rávágott a vétlen sértett karjára, majd elhajtott a helyszínről.

 

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a társadalmi együttélés szabályait többszörösen semmibe vevő, erőszakos elkövetővel szemben.

 

Ugyancsak az Egri Járási Ügyészség vádol többrendbeli garázdaság mellett testi sértéssel, rongálással és ittas vezetéssel egy büntetett előéletű középkorú vállalkozót.

 

A férfi 2021 februárjában egy egri ABC parkolójában összeszólalkozott egy 77 éves emberrel, mivel nem tetszett neki, hogy hová állt be járművével a sértett. A vita során az erős testalkatú vádlott kiszállt az autójából és két kézzel hanyatt lökte az idős urat, amitől az nekiesett a bolt falának, majd a földre zuhant.

Pár hónappal később a terhelt a szomszédjával keveredett vitába azt követően, hogy beparkolt annak kocsibeállója elé. A hangoskodással kísért konfliktusnak ekkor csak egy kerítésről leszakított tábla és egy szódásszifon látta kárát, melyet a vádlott mérgében behajított a sértett házának udvarára.

 

2021 októberében a férfi Egerben, a Hatvani kapu téri kereszteződésben egy taxi visszapillantó tükrét szakította le azért, mert a taxis előzőleg rádudált. Mivel az elkövető ez után még meg is rugdosta a személyszállító járművet, nem csoda, hogy abban közel kétszázezer forintos kár keletkezett. A cselekményt követő rendőri intézkedés nyomán az is kiderült, hogy a terhelt közepesen ittas állapotban vezette az autóját a lakásától a Törökfürdőig.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év végrehajtandó börtönt, két év közügyektől eltiltást, valamint egy év hat hónap járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben, egyben rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását, és kötelezze őt kártérítés megfizetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló