2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#ügyészség #közlekedési baleset #vádemelés #parádsasvár #galyatető #szűcsi #maradandó fogyatékosság

Maradandó látáskárosodást okozott a 24-esen történt baleset – Ez a büntetés várhat a vétkes sofőrre

Barna Benedek 2021.11.30. 11:29

Két maradandó fogyatékosságot eredményező ütközés ügyében is vádat emelt a közelmúltban az egri ügyészség.

 

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból olyan súlyos testi sértést okoz, amely következtében a sértettnek valamilyen korábbihoz képest kedvezőtlen állapota következik be – áll az Egri Járási Ügyészség keddi közleményében, amely két ilyen esetben történt vádemelésről is beszámoltak a közelmúltból.

 

Túl gyorsan haladt a kanyarban a sofőr a 24-esen

 

Az egri ügyészség vádirata szerint egy 27 éves férfi 2019 júniusában

a 24-es számú főúton közlekedett Galyatető felől Parádsasvár felé autójával, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a megengedett sebességet túllépve haladt, ezért járművével megcsúszott, és átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval.

A balesetben többen súlyosan megsérültek. A vétlen autóban utazó egyik sérült látásában maradandó károsodás következett be. 

baleset 2 logó
Fotó: Ügyészség

Figyelmetlenség okozott balesetet Szűcsiben

 

Szintén a központi járási ügyészség emelt vádat az ellen a szűcsi férfi ellen, aki majdnem napra pontosan két éve

Szűcsi belterületén, a Rákóczi Ferenc úton haladt és az egyik helyi bolthoz akart balra bekanyarodni, azonban ezt a forgalmi műveletet figyelmetlenül kezdte meg, és nem vette észre a szemből elsőbbségi helyzetben érkező segédmotor-kerékpárost, így a járművek összeütköztek.

A balesetben a sértett maradandó fogyatékossággal gyógyuló lábsérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség mindkét esetben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá arra is, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottakat a közúti járművezetéstől. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottakat kötelezze a bíróság az eljárás során felmerült jelentős bűnügyi költségek megfizetésére. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló