2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#tolvaj #egerbakta #kékfény #riasztó #baba #babalátogatás

Babalátogatóba ment Egerbaktán, de az újdonsült anyuka a pénztárcáját és a bankkártyáját is lenyúlta

Nagy Donát 2022.04.19. 09:37

Reméljük, az újszülött nem leste el a rossz példát.

Az Egri Járási Ügyészség nemrégiben azért emelt vádat egy 28 éves egerbaktai nővel szemben, mert az meglopta egy ismerősét, aki babalátogatóban járt nála.

 

A lopás még 2020 novemberében történt a baktai nő lakásában, ahol a látogató a konyhaasztalra tette a kézitáskáját, amelyben az iratait, a bankkártyáját és a pénzét tartalmazó tárcáját is tartotta.

Könnyű préda volt: a vendéglátó egy óvatlan pillanatban ezt a tárcát csente el a táskából, amivel a sértettnek már önmagában csaknem húszezer forintos anyagi kárt okozott, a bosszúságról nem is beszélve.

Mindez nem volt elég: a tolvaj a lopott bankkártyával később további 45 ezer forintot vett fel egy helyi automatából, így a kár összege is jócskán megemelkedett.

 

A járási ügyészség a furcsa körülmények miatt reményt látott arra, hogy a vádlott megtéríti a lopási kárt, ezért nem akart valós szankciót alkalmazni az édesanyán, de miután ez a mai napig nem történt meg, az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztését most vádemelés követte.

 

A tolvaj most közérdekű munkavégzésre és kártérítésre kötelezésre számíthat.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló