2023. június 5., Fatime

Riasztó

#ügyészség #heves #kékfény #riasztó #autóbontás

Autókat bontott, majd a megmaradt felesleget elásta a kertje végében egy hevesi férfi

Nagy Donát 2022.06.20. 09:57

A veszélyes folyadékokat, olajokat pedig simán csak kiöntötte a nádasba.

 

Egy hevesi férfi engedély nélkül végzett autóbontást a háza udvarán, majd a megmaradt műanyagelemek egy részét elásta, a folyadékokat pedig kilocsolta a kertje végében lévő nádasba, közölte az Egri Ügyekkel a Heves Megyei Főügyészség.

szemet
Fotó: Heves Megyei Főügyészség

A vád szerint a férfi 2020 elejétől 2021 decemberéig űzte az ipart, az ezalatt keletkező fémhulladékért egy helyi hulladékfelvásárló telepen több mint ötmillió forintot kapott. A bontásából származó műanyagelemek egy részét ugyanakkor felhalmozta az udvarán, míg más részüket elásta, a folyadékokat – így a hűtőfolyadékot, a fagyállót és az olajokat – pedig szétlocsolta a kertje végében.

 

A vádlott ezen felül sem tartott be semmilyen szabályt: a gépkocsik tárolására és bontására szolgáló ingatlanon nem biztosított a közegészségügyi, környezetvédelmi, vízvédelmi, tűz-, baleset- és munkavédelmi előírásoknak megfelelő vízzáró felülettel ellátott tárolóteret, kiömlést és csapadékvizet előtisztító, felfogó berendezést, továbbá dekantálót és olajlefölözőt, valamint technológiai víz előtisztítót sem – sorolja az ügyészség.

 

A ház udvarán elhelyezett jelentős mennyiségű hulladék az autóbontásból származó anyagok mellett építési, bontási és különféle háztartási hulladékokból tevődött össze, amelyek együttesen "alkalmasak voltak az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő, és az élőlények veszélyeztetésére".

Ennek a több mint 43 tonna tömegű, 93 köbméternyi hulladéknak egy részét a vádlott az ellene indított büntető eljárás ideje alatt elégette, amivel még tovább szennyezte a környezetet.

A korábban már büntetett férfi ellen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt emeltek vádat. Arra kérik a bíróságot, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a hevesi férfit, valamint több mint 5 millió forint összegű vagyonelkobzást is kilátásba helyeztek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló