2024. április 13., Ida

Riasztó

#heves megye #ittas vezetés #bíróság

Autó, motor, quad – Mindent is részegen vezetünk Heves megyében

Székely Zoárd 2021.12.09. 09:49

De nem akadály a herbálos cigi sem.

Ittas vezetés miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki 2020. november 18-án kora reggel egy házibuli után Besenyőtelken egy quadot vezetett ittasan, mellyel az árokba hajtott. A fiatalkorú utasa könnyű sérüléssel megúszta az esetet, nem úgy a vádlott, akinek súlyos sérülései keletkeztek.

 

Az ügyben az ügyészség közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás büntetések kiszabására tett indítványt.

 

A Hevesi Járási Ügyészség vádirata szerint egy tiszanánai férfi 2021 májusában Tiszanána Fő útján az elektromos motorjával haladt, amikor súlyos fokú ittassága miatt az úttesten elesett és könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott az indulási helyétől 300 méterre jutott járművével.

 

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 39 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi ellen, aki 2021 augusztusában az M3 autópályán ittasan vezette a motorját, mely miatt haladása során az előtte közlekedő autó bal hátsó sarkának ütközött, elesett és 70 méter csúszás után állt meg a belső sávban.

 

Szintén a Hatvani Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen a 30 éves férfi ellen, aki 2021 nyarán a reggeli órákban Horton vezette ittasan az autóját, aminek az lett az eredménye, hogy nekiment a szemben levő forgalmi sáv szélén szabályosan parkoló járműnek. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.

 

A Hatvani Járási Ügyészség ilyen bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot az ellen a 37 éves férfi ellen, aki 2021 áprilisában Hatvanban bódult állapota miatt nem tartott kellő követési távolságot és az előtte azonos irányba haladó jármű mögött, és annak nekiütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, az érintett járművekben anyagi kár keletkezett.

A vádlott a vezetést megelőzően „herbálos cigarettát” szívott, ettől került bódult állapotba.

A vádhatóságok az utóbbi négy esetben pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tettek indítványt az ittas sofőrökkel szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló