2024. május 23., Dezső

Riasztó

#garázdaság #andornaktálya #labdarúgás

Aranylábú gyerekek: andornaki csetepaté után vádelemés


Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 56 éves férfi ellen, aki egy futballmérkőzésen a pályára futva megütötte az egyik csapat játékosát.

 

Az eset 2023. április 22-én történt Andornaktályán, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezett Andornaktálya SE – Gyöngyöshalász SE megyei első osztályú labdarúgó mérkőzésen, ahol a vádlott nézőként volt jelen.

 

Mivel a hazai csapat vezetett, a 92. percben az egyik andornaktályai focista testével fedezve kiengedte a labdát az alapvonalon. Ebből szóváltás, majd dulakodás alakult ki közte, és az ellenfél egy, ezt nehezményező játékosa között. A hazai futballista édesapja ekkor a nézőtérről felpaprikázott hangulatban berohant a játéktérre, ahol hátulról, ököllel tarkón vágta a fiát lökdöső sportolót, azután kiszaladt a pályáról.

 

A Büntető Törvénykönyv minősített esetként, szigorúbban rendeli büntetni a köznyugalom megzavarására alkalmas garázdaságot, ha azt valaki nyilvános rendezvényen – például egy mindenki számára azonos feltételek mellett nyitva álló bajnoki mérkőzésen – követi el.

 

Az ügyészség a körülményeket, és a törvényi rendelkezéseket is figyelembe véve a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre a terheltet, valamint határozott időre tiltsa el őt az MLSZ versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a múlt héten meghozott büntetővégzésével 330.000 Ft pénzbüntetést, továbbá egy éves eltiltást szabott ki a vádlottal szemben. A végzést a vádhatóság tudomásul vette.

 

indexkép: Getty Images, illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló