2024. július 22., Magdolna

Riasztó

#ügyészség #lopás

Apa és fia együtt loptak egy autóból a Baktai úton


Az Egri Járási Ügyészség egy apát vádol azzal, hogy a 17 éves fiával együtt követett el alkalmi lopást Egerben.

 

A családtagok 2022. augusztus 20-án délután a Baktai úton sétáltak, amikor észrevettek egy személygépkocsit, melynek jobb első ajtaján a melegre tekintettel félig le volt húzva az ablak. A fiatalkorú vádlott ezen a résen benyúlva kinyitotta az egyébként lezárt járművet, majd beült az utastérbe, és onnan magához vett egy pénztárcát, amiben később több mint félmillió forint készpénzt talált. Apja a közösen elhatározott lopásban figyeléssel segítette gyermekét.

 

A fiú már előzőleg is követett el vagyon elleni bűncselekményt, amikor egy hónappal korábban az egri kórház egyik osztályáról eltulajdonított egy elektromos rollert, melyet a tulajdonosa rövid időre őrizetlenül hagyott a bejárat mellett.

 

 

A járási ügyészség a fiatalkorút kétrendbeli lopással, míg az apját lopás bűntette mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

 

A vádhatóság a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság – beismerés esetén – a fiúval szemben hat hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, pártfogó felügyelet elrendelése mellett, az apát pedig ítélje egy év kilenc hónap, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre.

Alapvető társadalmi követelmény, hogy a gyermekeket szüleik jóra tanítsák, és ne vigyék őket a bűn útjára. Ha mégis ezt teszik, az nem csupán pedagógiai szempontból eshet kifogás alá, hanem komoly büntetést is vonhat maga után. A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis bűncselekményt követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló