2021. június 16., Jusztin

Riasztó

#heves megye #ügyészség #cserbenhagyás

Cserbenhagyásos balesetek egész sora történt Heves megyében

2021.02.09. 10:58

Egerben, Gyöngyösön, Besenyőtelken és Kápolna közelében is történtek felháborító események.

Az Egri Járási Ügyészség beszámolója szerint a közelmúltban négy olyan közlekedési baleset kapcsán emelt vádat, amelyben segítségnyújtás elmulasztása, illetve cserbenhagyás merült fel.

 

Az egyik vádirat szerint a 21 éves vádlott 2019. november 18-án délelőtt Besenyőtelken a kerékpárúton biciklijével tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost, akinek eltörött a combcsontja. Azt, hogy ki volt a felelős a balesetért nem sikerült megnyugtatóan tisztázni a nyomozás során, azt viszont igen, hogy a vádlott az elütést követően leszállt ugyan a kerékpárról, de amikor látta, hogy mások is elindulnak feléjük, felpattant a kétkerekűre és továbbhajtott anélkül, hogy a sérültnek segítséget nyújtott volna.

 

A másik vádirati tényállás szerint 2019 őszén egy 63 éves férfi Egerben a Pacsirta út és a Remenyik út kereszteződésében gépkocsijával ütött el egy szabálytalan kerékpárost, aki a forgalommal szemben, a tiltó tábla ellenére hajtott be az adott útszakaszra. A bicikliző nő felkartörést szenvedett, ennek ellenére a baleset után a férfi csak néhány szót váltott vele, majd faképnél hagyta az utcán, mondván, hogy neki ilyen dolgokra nincs ideje.

 

Az ügyészség az első esetben felfüggesztett fogházbüntetés, a másodikban pedig közérdekű munka kiszabására tett indítványt a vádiratában.

autobaleset-pikrepo-com
Képünk illusztráció

 

Cserbenhagyás vétségével vádolja az Egri Járási Ügyészség azt az akkor 26 éves, büntetett előéletű sofőrt, aki 2019-ben, karácsony táján a Kápolna és Kerecsend közötti úton egy előzés során úgy tért vissza járművével a jobb oldali forgalmi sávba, hogy közben nekiütközött a megelőzött járműnek, majd megállás nélkül továbbhaladt. Bár a balesetben senki sem sérült meg, a vádlott a már ismertetett KRESZ előírások megszegése folytán így is bűncselekményt követett el, ami miatt az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt vele szemben.

 

A negyedik esetben egy középkorú ittas járművezető okozott balesetet 2020. július 5-én a hajnali órában Gyöngyös belterületén, ahol nekiment egy a taxinak. Sérültje ezúttal sem volt a balesetnek, ám erről a szabálytalanul továbbhajtó autós nem is győződött meg. A cserbenhagyás vétsége mellett a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja a férfit, akivel szemben főbüntetésül pénzbüntetést indítványozott.

 

A vádhatóság - a kerékpárral történt elkövetés esetét kivéve – három ügyben indítványozta az is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló