2024. március 3., Kornélia

Riasztó

#ügyészség #m3 autópálya #álrendőr

Álrendőrként büntetett az autópályán - FOTÓK


 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki magát rendőrnek kiadva, hivatalos eljárást színlelve több külföldi sofőrt károsított meg - tájékoztatott az ügyészség.

 

A vád szerint a férfi 2022 októberében, az M3-as autópályán, Kál térségében haladt a gépkocsijával, melynek hűtőrácsán és ablakán kéken villogó, megkülönböztető jelzést adó eszköz volt engedély nélkül felszerelve. A vádlott a leállósávban hivatalos rendőri eljárás színlelésével – nyakában egy okirattal – megállított egy külföldi rendszámú autót és elkérte a sofőr iratait, majd közölte vele, hogy gyorshajtás miatt 20.000 forintra megbünteti. A sértett, abban a tudatban, hogy a vádlott rendőr, a felszólításnak eleget tett, és kifizette a valótlan büntetést.

 

A másik két – már 2023 elején történt – esetben a férfi módszere hasonló volt azzal az eltéréssel, hogy a pénzszerzés érdekében előállítással, illetve a járműve lefoglalásával fenyegette meg a külföldi sofőröket, amennyiben nem fizetnek neki több tízezer forintnyi készpénzt. A vádlott fenyegetései olyan komoly félelmet keltettek a sértettekben, hogy mindkét esetben megkapta a pénzt. Az egyik ilyen álintézkedés során, a sértettnél nem volt elegendő készpénz, ezért a férfi a kocsijába ültette át a külföldit, majd a legközelebbi – gyöngyösi – bankautomatához vitte. Az elkövető a pénzfelvétel és átadás után fuvarozta vissza a megtévesztett személyt az autópálya egyik pihenőhelyén hagyott kocsijához.

 

 

 

 

 

 

 


A járási ügyészség kétrendbeli, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével, valamint szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja az álrendőrt.

 

A vádiratában a Füzesabonyi Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje négy év börtönre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Emellett a vádhatóság négy év közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

 

A fotók a rendőrségi lefoglalás során készültek. Azokon az engedély nélkül használt kék villogó fényjelző készülékek láthatók. Két képen az eszközök még a járműre felszerelt állapotukban, az autó hűtőrácsán és ablakában, másik két képen külön szerepelnek. A hűtőrácsra felszerelt készülék zöld karikával van kiemelve.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló