2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#eger #késelés

Álmában késelte meg élettársát egy pofon ütött nő Egerben

2021.04.26. 08:59

Nem nyelte le a sértést és bosszút állt.

Megesik, hogy az együtt lakó családtagok között idővel oly mértékben feszültté válik a viszony, hogy egyikük erőszakos magatartást tanúsít a másikkal szemben. Az, aki erre vetemedik, szigorú, akár szabadságelvonással járó büntetésre is számíthat.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádol egy 59 éves, korábban embercsempészés miatt elítélt férfit, aki a vele lakó 26 éves fiát bántalmazta közös füzesabonyi otthonukban.

 

A sértett és a vádlott között részben a közös lakáshasználat, részben féltékenység miatt alakult ki haragos viszony, ami 2020-ban, újév hajnalán vezetett tettlegességhez, miután a fiú – aki szilveszter éjjelén ittas állapotba került – lefeküdt aludni az egyik emeleti szobában. Az apja röviddel később utána ment, és előbb dühödten földhöz vágta a helyiségben lévő tévét, majd ököllel ütlegelni kezdte az ágyon mélyen alvó gyermekét, akinek ettől kiserkent a szájából a vér. A fiú erre már felébredt ugyan, de menekülni nem tudott a további támadás elől, melynek során az apja egy seprűnyéllel addig verte, amíg el nem törött rajta a farúd. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

verés

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság börtönbüntetést szabjon ki a vallomástételt gyanúsítottként megtagadó elkövetővel szemben, emellett rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is.

 

Az Egri Járási Ügyészség azzal vádol egy 42 éves nőt, hogy a közös egri lakásukban egy késsel megszúrta az élettársát. Az ittas sértett és a vádlott között 2020. április 23-án délután robbant ki a tettlegességig fajuló konfliktus, melynek során a férfi pofon ütötte a nőt, majd mint aki jól végezte dolgát, lehevert pihenni az ágyra. Az asszony azonban oly mértékben sérelmezte az elszenvedett verbális és fizikai agressziót, hogy emiatti felindulásában magához vett egy 15 cm pengehosszúságú kést, és azt az ágyon hason fekvő élettársa bal tomporába szúrta. A sértett ennek következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, amivel összefüggésben hosszabb ideig ülni is csak nehezen tudott.

 

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja az asszonyt, akivel szemben – az elkövetés indítékára is tekintettel – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló