2024. április 12., Gyula

Riasztó

#ügyészség #rablás

Alkalmi partnere és annak rokonai rabolták ki a sértettet


 

Az Egri Járási Ügyészség két letartóztatott férfi és egy szabadlábon védekező fiatal nő ellen csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat.

 

A vádirat szerint a 26 éves nő 2023 nyarán három alkalommal létesített pénzért szexuális kapcsolatot az ötvenes éveiben járó sértettel egy Heves vármegyei kistelepülésen. Erről tudott a nő élettársa is, aki szintén pénzt kapott a hallgatólagos beleegyezéséért. A sértett az együttlétek után minden alkalommal a lakása szekrényében tartott tárcájából elővett bankjegyekkel fizetett, így a partnerének alkalma nyílt kilesni, hogy nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik. Ezt elmondta az élettársának és az ő testvérének is. A két férfi ennek tudatában elhatározta, hogy bűnös úton megszerzik a pénzt.

 

2023. júliusában ennek érdekében meglátogatták a sértettet, aki akkorra már ittas állapotban volt. A két férfi megvárta, míg a házigazda kimegy az udvari mellékhelyiségbe, majd kutatni kezdtek a lakásban, de nem találták a tárcát. Ezért egyikük rátámadt a visszatérő férfira, akire fenyegetően ráordított, majd bántalmazni kezdte. A sértett az udvarra menekült a házból, de a bántalmazása ott is tovább folytatódott. A sértett beesett az árokba, ahonnan csak akkor szabadult, amikor a másik testvér odabent megtalálta a pénztárcát. Ebből az elkövetők 240.000 forintot vettek magukhoz, majd közösen elhagyták a helyszínt.

A rabolt pénzen a férfiak drogot vásároltak maguknak, míg a nő a ráeső részt cigarettára, élelmiszerre és pelenkára költötte.

 

Az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja a három társtettest, akik közül a férfiakkal szemben nyolc és fél, illetve hét évi, míg a nővel szemben négy és fél évi fegyházbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt. A vádirat – többek között – indítványt tartalmaz arra is, hogy a vádlottakat a bíróság kötelezze kártérítésre, valamint a 800.000 forintot meghaladó összegű bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló