2023. június 3., Klotild Pünkösd

Riasztó

#ügyészség #lopás

Alkalmi gyűjtőszenvedély némi alkohollal: autók márkajelzéseit feszegette le a tolvaj


 

Vannak alkalmi tolvajok, akik járműalkatrészeket vagy tartozékokat lopnak. Miután kézre kerülnek, az ügyészség a rendőrségi nyomozást követően jellemzően vádat emel ellenük - tájékoztatott az ügyészség.

 

Ez történt abban a bűnügyben is, ami azért indult, mert egy akkor még ismeretlen elkövető tavaly május 23-án éjjel egy siroki parkolóban kilenc gépkocsiról feszegette le azok márkajelzéseit. A nyomozás során sikerült azonosítani a tettest, egy 30 éves helyi férfit. Ő a gyanúsítotti kihallgatása során mindent bevallott, a járműlogók nagy részét pedig megtalálták nála azzal a pillangókéssel együtt, melyet a lefeszegetésekhez eszközül használt. A férfi hirtelen feltámadt gyűjtőszenvedélye mellett ittasságával magyarázta tettét, mellyel a tulajdonosoknak összesen több mint százezer forintos kárt okozott.

 

Az Egri Járási Ügyészség kilenc rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és pillangókésének elkobzására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló