2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#eger #lopás #bíróság #kékfény

Akkumulátort, szódapatront és mosókapszulát is lopnak Egerben

Székely Zoárd 2021.11.23. 09:55

Kékfény rovat.

Szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a 48 éves férfi ellen, akik 2020 novemberében bemászott egy egri ingatlan udvarára, ahol a sértett a zetorját tárolta.

A vádlott kinyitotta a traktor motorháztetejét, s abból kiszerelte a jármű akkumulátorát, majd az ahhoz tartozó kábeleket elvágta, és azokat is eltulajdonította.

A rendőrség a cselekmény másnapján az egyik egri MÉH telepen megtalálta a vádlott által leadott akkumulátort, így azt a sértett visszakapta.

zetor logó
Fotó: Egri Járási Ügyészség

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a már büntetett vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabjon ki.

 

Ugyanilyen minősítés mellett történt vádemelés abban az ügyben, ahol az 58 éves egri férfi, 2021. július 31-én Eger egyik áruházban két szódapatront tulajdonított el úgy, hogy az egyikről az áruvédelmi eszközt lehúzta, majd ezt követően mindkét patront a kosarában lévő hátizsákjába rejtette.

 

Az Egri Járási Ügyészség a harmadik ügyben is szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal szemben, aki 2020 októberében a bejárati ajtó lakatpántját lefeszítve bement egy dormándi családi házába, azt átkutatta, majd a lakattal zárt szekrény ajtaját felfeszítve onnan mosókapszulát, textilöblítőt, valamint női parfümöt tulajdonított el. Később az ellopott dolgok visszakerültek a sértetthez.

zár logó
Fotó: Egri Járási Ügyészség

 

Az ügyészség az utóbbi két vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a tolvajokkal szemben.

 

A központi járási ügyészség vádat emelt három elkövető – köztük egy fiatalkorú – ellen is, akik 2020 év vége és 2021. év eleje között Gyöngyöspatán több házba is betörtek. Az egyik ilyen alkalommal a vádlottak az ún. „segítő ház” a bejárati ajtaját felfeszítették, majd onnan főleg számítógépeket és ahhoz tartozó tárgyakat – monitorokat, billentyűzetet, egeret, kábeleket – emeltek el.

 

A két felnőtt vádlott letartóztatásban várja a bírósági eljárás kezdetét. Fiatalkorú társuk szabadlábon védekezhet.

 

Az ügyészség a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, míg a fiatalkorú társuk esetében jóvátételi munka intézkedés alkalmazását indítványozta.

 

 

Címlapfotónk illusztráció.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló