2022. augusztus 15., Mária

Riasztó

#rongálás #emlékmű #jászberény #művészet

4/20 a Jászságban: egy ötvenes férfi kiszínezte egy jászberényi emlékmű török-magyar csatajelenetét

Kovács Dávid 2022.04.21. 16:17

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a művész egy padon ülve gyönyörködött a munkájában.

 

Április 20-án – mondhatnánk, hogy szerdán, de a történet sajátosságait ismerve talán fontosabb, hogy a marihuánafogyasztók legnagyobb ünnepén, a füvezés félhivatalos világnapján – egy 53 éves férfi úgy döntött, azzal dobja fel a délutánját, hogy kicsit kipingálja, élettel telibbé varázsolja Jászberény egyik emlékművét.

kiszinezte
Élénk színekben a magyar-török csatajelenet (Fotó: Police.hu)

A Police.hu csütörtöki közlése szerint a tettre kész művész különböző színezőeszközökkel esett a jászberényi Ferencesek terén elhelyezett, mészkő anyagú, magyar-török csatajelenetet ábrázoló emlékműnek. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, a férfi már egy padon üldögélt, és a kifestett csatajelenetet csodálta éppen.

 

Amikor átvizsgálták, különböző festékeket, ecseteket, filctollakat és ragasztót találtak nála – kábítószerről nem szól a fáma –, ezeket a rendőrök le is foglalták. A férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol rongálás miatt gyanúsítottként kihallgatták, ám mivel nem tett vallomást, így a cselekmény motivációja sem ismert – sajnos.

N3939858
Így fest most a jászberényi Ferencesek terén elhelyezett emlékmű  (Fotó: Police.hu)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló