2024. március 29., Auguszta

Riasztó

#ügyészség #illegális hulladék #veszélyes hulladék

3,5 millióért takarított ki egy egri telephelyet, majd 40 tonnányi veszélyes hulladékot tett le illegálisan Tiszanána mellett

Kovács Dávid 2022.05.03. 10:07

A helyi önkormányzatnak mintegy 160 ezer forintjába fájt a nagy mennyiségű veszélyes hulladék elszállíttatása.

 

A saját falujával szúrt ki egy többszörösen büntetett tiszanánai férfi, aki ellen nemrég vádat emelt a bíróság, mert engedély nélkül rakott le veszélyes hulladéknak számító anyagokat a község környezetében.

 

szem

 

A 30 éves férfi még 2019 nyarán kötött  három és fél millió forint értékű vállalkozói szerződést egy céggel arról, hogy kitakarítja annak egri telephelyét, és az átválogatás, valamint a tereprendezés után keletkező hulladékot elszállíttatja egy hulladéklerakóba. Az elvállalt munkát azonban nem sikerült maradéktalanul teljesítenie, egy pótkocsis nyergesvontatóval mintegy 40 tonnányi veszélyes hulladékot szállított  Tiszanána külterületére, ahol mindazt egy beépítetlen területen borította ki.

Az illegálisan, a telektulajdonos önkormányzat engedélye nélkül elhelyezett hulladék kátrányos lemezt, aszfaltot, olajos szennyezésű kannákat, festékes flakonokat, vödröket, hajtógázas flakonokat és hullámpalát is tartalmazott. Ezek az anyagok egyértelműen veszélyes hulladéknak minősülnek. A nagy mennyiségű veszélyes hulladék elszállíttatása a helyi önkormányzatnak később 160 ezer forintjába került.

Az ügyészség a 40 tonna veszélyes hulladékot elhelyező férfi esetében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta, hogy a bíróság alkalmazzon vagyonelkobzást, valamint kötelezze a tetemes bűnügyi költségek megfizetésére is. A férfi tettét az elkövetés idején hatályos törvény szigorúan, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendelte büntetni, ez a büntetési tételkeret pedig ma is érvényben van – húzza alá a Hevesi Járási Ügyészség.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló