2024. április 25., Márk

Riasztó

#gyöngyös #tűz #poroszló #besenyőtelek #lőrinci #halmajugra #mezőtárkány

2300 tonnás gabonatárolóban izzott a takarmány Mezőtárkány határában – FOTÓK a helyszínről

Barna Benedek 2021.09.10. 11:22

Több tűzesethez is riasztották megyénk lánglovagjait csütörtökön.

 

A megyei katasztrófavédelem közlése szerint csütörtökön összesen 10 segélyhívás érkezett tűzoltókhoz szűkebb hazánkban. Mint írják, a beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre, így összesen 6 tűzesetet és 3 műszaki mentést kellett kezelniük a lánglovagoknak Heves megyében.

 

A csütörtöki esetek közül néhányról külön be is számoltak:

 

Gyöngyösön, a Vörösmarty dűlőben kettéhasadt és villanyvezetékre dőlt egy tíz méteres fa. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes ágakat. Az eset során nem sérült meg senki.

 

Mezőtárkány határában takarmány izzott be egy 2300 tonnás, betonfalú gabonatárolóban. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a füzesabonyi, a mezőkövesdi, az egri hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók oltották el. Munkájukat három rakodógép segítette, amelyekkel kitermelték a tárolóból a takarmányt, kiterítették a földre, majd vízsugárral visszahűtötték azt.

 

A helyszínről az alábbi képeket osztották meg:

#GALLERY_140#

Száraz fű égett mintegy 100 négyzetméteres területen Halmajugrán, a Rákóczi úton, Gyöngyös külterületén a 3-as főút mentén és Lőrinciben, a vasútállomás mellett. A gyöngyösi és a hatvani hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzeket.

 

Csütörtök délután Poroszló és Besenyőtelek közötti részen, a 33-as főút mentén szintén száraz fő, bozót égett, tizenöt hektáron. A füzesabonyi és hevesi hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal több órán át küzdöttek a lángokkal, mire megfékezték azt. Munkájukat a szél nehezítette. A tűzzel veszélyeztetett területet egy munkagéppel tárcsázták körbe, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését.

 

(Fotók: Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Őrs)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló