2021. október 17., Hedvig

Riasztó

#szemét #ügyészség #hulladék #gyöngyösoroszi #kékfény

200 köbméter szemetet halmozott fel az udvarán egy férfi Gyöngyösorosziban

Nagy Donát 2021.07.16. 09:11

A jegyző többször is elrendelte, hogy a hulladékot szállítsa el, de a férfi csak gyűjtötte és gyűjtötte. Most börtön várhat rá.

A Heves Megyei Főügyészség szerint a vádlott 2011 nyarán költözött Gyöngyösorosziba, ahol a családjával azóta is lakik. Lakóházánál és az előtte lévő közterületen a férfi 2017. év végétől engedély nélküli autóbontást végzett és az ebből származó hulladékot az ingatlan hátsó részén helyezte el. A jegyző 2018-ban hulladékgazdálkodási bírsággal sújtotta őt, mivel nem vette igénybe a hulladékszállítási közszolgálatatást.

A férfi ahelyett, hogy a részben az autóbontás során, részben más módon keletkezett veszélyes hulladékot, valamint a háznál naponta képződő háztartási kommunális hulladékot elszállíttatta volna, mindezeket éveken át az udvaron halmozta fel.

Így 2020. október 22-ig 200 m3 hulladékot helyezett el hatósági engedély nélkül az ingatlanán, melyből kb. 60 m3 veszélyes hulladéknak minősülő elektronikai hulladék, autó alkatrész, gumiabroncs, építési műanyag és kátrányos szigetelő anyag, a többi pedig veszélyes hulladéknak nem minősülő háztartási kommunális hulladék, építési törmelék, lomhulladék, ruhanemű, műanyag szemét, valamint fanyesedék volt.

can-3489894_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

A járási ügyészség részben veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, valamint indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a korábbi 1 év 10 hónap időtartamú felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló