2024. április 13., Ida

Riasztó

#katasztrófavédelem

14 alkalommal avatkoztak be kidőlt és veszélyes fák miatt a tűzoltók pénteken


 

A felázott talaj és a csapadékos időjárás miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél, vármegyénk tűzoltói péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be.

 

Bükkszék és Bátor, Szilvásvárad és Bélapátfalva között, illetve Bátor, Szilvásvárad, Szentdomonkos, Sirok és Mónosbél határában fák dőltek az útra, szalagkorlátra, illetve lelógó ágak veszélyeztették a gépjármű és a vasúti forgalmat. Két helyszínen a fák távközlési vezetékekben, Szilvásváradon egy kerítésben és lámpaoszlopban okoztak kárt, Sirokban pedig egy villanyvezeték tartó oszlopot is eltört a kidőlt fa. Az egri és pétervásárai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a fákat. A legtöbb beavatkozás Szilvásváradon és határában történt, a település önkéntesei hét alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját. 

 

 

Fotó: Szilvásváradi ÖTE

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló