2023. június 3., Klotild Pünkösd

Promóció

#allergia

Tippek allergiásoknak (X)

X 2023.03.24. 15:17

 

Nem csak a tavasz rendkívül nehéz az allergiások számára, de a fűtési szezon is igen kellemetlen lehet, ha nem teszünk meg pár apró módosítást annak érdekében, hogy ne köhögjük és könnyezzük végig az egész évet. Az alábbiakban pár apró, de fontos tippet adunk azok számára, akik valamilyen légúti allergiával küzdenek.

 

 

Pormenetesítés okosan

 

Az ember hajlamos mindenféle apró tárgyat és szőrmés anyagot felhalmozni a szobájában, legyen az párna, takaró vagy szőnyeg. A porallergia általában a pollenallergiásokat is sújthatja valamilyen formában, hiszen gyakori a keresztérzékenység. Ezért a legjobb, ha mindenféle porfogótól megszabadulunk. A szőnyeget könnyen mosható, nem hosszú szálú, hanem szövött anyagúra cseréljük. A felesleges apróságokat, amelyeken megtelepszik a por, áttesszük egy másik helyiségbe. Ezzel már nagyon sokat segítettünk magunkon.

 

Párásítás

 

A párásító berendezés minden allergiás problémáján sokat segít, azonban az is egy remek megoldás, ha a hálóban akváriumot tartunk és növényeket. Annyi páratartalom pontosan jó lesz, amennyi megköti a szálló port, és még a hálónkat is sokkal relaxálóbbá tehetjük, ha kicsit beköltöztetünk a természetből egy darabot. Az aromás párásítás is jó megoldás lehet. Léteznek olyan illóolajok, amelyek kifejezetten nyugtatják a légutakat, és segítik megelőzni az éjjeli köhögőrohamokat.

 

Szellőztessünk rendszeresen

 

A rossz minőségű nyílászáró nem csak a rezsiszámlánkat emeli, de penészedést is okozhat. Ezért ilyenkor egy nyílászáró csere jó megoldás lehet. A régi, elvetemedett ablakok helyett a műanyag ablakcsere javasolt. A modern darabok már tökéletesen szigetelnek, illetve könnyen tisztíthatóak, ami egy allergiásnak kifejezetten hasznos. Az ilyen ablakokat akár bukóra is állíthatjuk, ami könnyedén megoldja a szellőzést, és ezáltal az allergiás reakciók is csökkenhetnek. Ezen kívül a műanyag nyílászárók évtizedekig tökéletesen ellátják a funkciójukat, nem lesz vele gondunk, és ha szeretnénk, még olyan típust is választhatunk, amely szinte teljesen a valódi fára hasonlít.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló