2024. február 24., Szökonap

Promóció

#egészséges életmód

Stresszes az élete? Járjon masszázsra! (X)

X 2023.05.07. 19:32

 

A modern világ állandóan rohanó. A napjaink minden egyes perce be van táblázva, és gyakran érezzük úgy, hogy ha egy nap 48 órából állna, az is kevés lenne. Ez a hihetetlen pörgés pedig magával hozza a stresszt és az érzelmi feszültséget, ami szinte már elemi része az életünknek. Ez azonban, annak ellenére, hogy sajnos általános jelenség, nagyon nem megfelelő. A stressz ugyanis rendkívül negatív hatással lehet az egészségünkre: számos fizikai betegség okozója. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy le tudjuk vezetni.

 

 

Kiiktatni nem mindig tudjuk a stresszt, de oldhatjuk

 

Természetesen a stressz negatív hatásainak megelőzése nagyon fontos. Adja magát, hogy iktassuk ki a stresszforrásokat az életünkből, de az a helyzet, hogy ez lehetetlen. Mérsékelni tudjuk, néhányat megszüntethetünk, de mindegyiktől nem tudunk megszabadulni: mindig adódnak olyan helyzetek, amelyek fezsültséggel töltenek el, ráadásul sok munkakör alap velejárója a stressz.

Ha pedig megszüntetni nem tudjuk, az egyetlen lehetőségünk, hogy levezetjük, feldolgozzuk. Erre pedig nincs biztos módszer, mindenkinek más válik be. Van, aki sportol, van, aki bulizik, van, aki csendben pihen, sorozatokat néz, olvas, kertészkedik stb. A masszázs azonban rengeteg embernek segít, már csak azért is, mert vannak olyan masszázstípusok, amelyek kimondottan célozzák a feszültség enyhítését.

 

Hogyan szünteti meg a masszázs a stresszt?

 

Az egyik hatékony masszázstechnika, amely segít a stressz oldásában, a maderoterápia. Ez egy olyan kezelés, amelyben különböző, fából készült eszközöket használnak a masszázs során. A fából készült görgők, hengerek és egyéb eszközök segítenek az izmok ellazításában és a feszültség oldásában. A maderoterápia kiválóan alkalmas a stressz okozta izomfeszültség és fájdalom enyhítésére, miközben kellemes élményt nyújt.

A masszázsolaj használata szintén hozzájárulhat a stresszoldáshoz, már amennyiben a megfelelő olajat választja a masszőr. Vannak olyan olajok, amik kifejezetten feszültségoldók, ilyen például a levendula, a rózsa vagy a kamilla, amik nyugtató hatásúak. Az olajok felhasználása az érzékszerveinken keresztül hat, segítve a relaxációt és a stressz oldását.

 

 

A köpölyözők is fontos szerepet játszanak a stressz kezelésében. Ezek a speciális eszközök vákuumot hoznak létre a bőrön, ami serkenti a vérkeringést, segít az izmok ellazításában és az érzelmi feszültség oldásában. A köpölyözők használata gyakran pihentető és nyugtató érzést kelt, amely segíti a stressz és a szorongás enyhítését.

 

A rendszeres masszázs szinten tartja a stresszt

 

A masszázs nem szünteti meg teljesen a stresszt, hiszen annak kiváltó okai folyamatosan jelen vannak. De segíthet abban, hogy rendszeresen levezessük, így  olyan szinten tarthatja, amelyet már tudunk kezelni.

 

Ahhoz, hogy maximális eredményt érjünk el a masszázs stresszoldó hatásában, fontos, hogy rendszeresen vegyük igénybe a kezeléseket – egy-egy alkalom nem lesz elég, hiszen a hatások napi szinten érnek. A rendszeres masszázskezelések segítenek fenntartani az érzelmi egyensúlyt és javítják az általános közérzetet.

 

fotók: pexels

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló