2021. April 12., Gyula

Promóció

#szponzorált tartalom

Schoeller Allibert a Conai Packaging Awardon

Szponzorált tartalom 2021.2.1. 21:30

A Schoeller Allibert Európa egyik vezető logisztikai csomagolásgyártója. A cég elsősorban olyan környezetbarát, magas minőségű és innovatív termékeiről híres, mint nagyméretű IBC tartályok, euro ládák vagy FLC konténerek. A vállalat nemrég megmérettette magát a Conai Eco-friendly Packaging Awardon, amely nemcsak Olaszország, de az EU egyik legfontosabb versenye is ezen a területen. [X]

A Magnum Optimum® 1208 nevezése

 

A Schoeller a Magnum Optimum® 1208 névre keresztelt összecsukható konténerrel nevezett a megmérettetésre. Ez a típus a hagyományos fémtartályokat helyettesíti új, korszerű köntösben:

 

  • A Magnum Optimum® 1208-at használó vállalatoknak többet nem kell a fémkonténerekre jellemző korrózió problémájával megküzdeni.
  • Míg a fém változatok nagy önsúlya megnehezíti a fel- és lerakodást, addig a műanyag Magnum Optimum 1208® anyaghasználatából eredően sokkal könnyebb.
  • Összecsukható kialakítása segít az üresjáratok megszüntetésében. Az üresmenedzsment napjaink logisztikájának egyik legnagyobb kihívása: a MO® 1208 a visszaúton kis helyen is elfér, ezért a kamionok újabb áruval is megtölthetők.
  • A kiváló minőségű műanyag lehetővé teszi a tartós és egyben ergonomikus kialakítást. A raklapos talpazat előnyös a targoncák számára, emellett felcímkézési lehetőség is van az áru könnyebb nyomonkövetésére.
  • A műanyag Magnum Optimum® 1208-as típus egyben a fém tartályok erős zajhatására is megoldást kínál.

conaipackagingaward

 

A Magnum Optimum® 1208 szereplése

 

A Conai Packaging Award-ra összesen 289 projekt nevezett, amelyeket 2018 és 2019 között mutattak be a piacon. A termékeknek az alábbi kritériumoknak kellett megfelelni:

 

  • Hogy mennyire járulnak hozzá a globális felmelegedés csökkentéséhez
  • Hogy elkészítésükhöz mekkora a bruttó energiaigény
  • Ökológiai szempontból mekkora a termék vízlábnyoma

Azok a nevezettek, amelyek legalább két előírásnak megfeleltek, továbbjutottak a második körbe. 160-ból 92 projektet nevezett díjaztak végül a Conai Packaging Awardon.

 

Az 500 ezer eurós össznyereményt tehát azok a projektek oszthatták el maguk között, amelyek bizonyítani tudták a szakmai zsűri előtt, hogy csomagolási rendszereiket folyamatosan fejlesztik és megújítják, hogy még innovatívabb és környezetbarátabb tárolókkal lássák el a logisztikai szektort.

 

Az újrahasznosítás, az újrafelhasználhatóság és az újrahasznosított alapanyagok a Schoeller Allibert számára is fontosak. A cég saját előállítási modellel is rendelkezik, amelyet 360°-os megoldásnak neveznek. A cél, hogy termékeik gyártása és eladása után is ki tudják venni részüket a tároló ládák életútjából: ügyfeleik visszavihetik az elhasznált konténereket, tartályokat, amelyből a vállalat tisztítás, szárítás és darabolás után újabbakat készít.

 

A Magnum Optimum® 1208 mindhárom, a verseny szervezői által kitűzött szempontnak megfelelt, így összességében az 54. helyet szerezte meg. A Magnum Optimum® 1208-at "2020 leginnovatívabb és leginkább környezetbarát csomagolásává" választották. 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló