2024. április 13., Ida

Promóció

Néhány szó a vendéglátóhelyek étlapján szereplő desszertek csomagolásáról és elkészítéséről (X)

X 2024.03.28. 16:09

 

 

A magyar éttermek és a különféle vendéglátóhelyek számos hagyományos és korszerű finomságot kínálnak. Az ételek mellett a desszertekben is bőséges a választék, de van két típus, amely szinte minden egységben megtalálható.

 

 

A pohárkrémek trendi és modern édességek, amelyeket könnyű elkészíteni, ellenben nagyon mutatósak. Palacsinta nélkül pedig nem létezik egyetlen vendéglátó üzlet sem, nem is beszélve a strandok büféiről.

 

Pohárkrémek exkluzív eldobható tégelyben

 

Az elviteles vagy kiszállítással foglalkozó árusítóhelyeknek szükséges a pohárkrémek csomagolásához speciális desszert tégely, amelyben biztonságosan mozgathatók ezek a finomságok. Nem fog bennük tönkremenni a megjelenése sem, és az állaga is eredeti állapotában marad, mire odaér a megrendelőhöz.

 

Különböző tetőket is forgalmaz ezekhez a Gasztronagyker.hu, hiszen a tökéletes záródást ezek az elemek biztosítják. Lényeges, hogy mindig a megfelelő méretű és formájú kerüljön a tégelyre, hogy maximálisan biztonságos legyen a csomagolás.

 

A pohárkrémek esetén rendkívül fontos, hogy mutatósak legyenek. Az alapanyagok egymásra rétegezésén kívül mással nem érhetjük ezt el, csak a csomagolással, a tálalással. Krém, gyümölcsök, hab, esetleg egy kis tészta, a reformreceptekben pedig akár müzli is lehet az összetevőjük, amelynek a megjelenését fokozhatjuk a szebbnél szebb poharakkal. A műanyag tégelyek azonban arra is alkalmasak, hogy ezekben fuvarozzuk a fenséges desszerteket.

 

Palacsinta változatos töltelékkel

 

A palacsinta a magyar desszertek egyik nagy remeke, amit rengeteg finomsággal megtölthetünk. Kerülhet bele kakaópor, mogyorókrém, lekvár, ízesített túró, puding, mák, dió és minden, mi szem-szájnak ingere.

 

Sokan szívesen fogyasztják a palacsintát előételnek, de akár főételnek is. Ebben az esetben az édes töltelék helyett valamilyen sós ínyencséggel töltjük meg. A túrót is lehet sósan elkészíteni, egy kis kaporral megbolondítva, de kerülhet bele gombás töltelék vagy akár hús is. A hortobágyi húsos palacsintát mindenki ismeri. A töltött tésztákat be is lehet panírozni, majd a köntösben újból kisütni.

 

A palacsintasütő egy étterem alapfelszerelésének része

 

De mi kell a palacsintatészták elkészítéséhez? Egy szakács, egy jó recept és egy (vagy több) palacsintasütő. Ha sokat akarunk sütni egyszerre, vagy csak gyorsabban szeretnénk haladni, célszerű több eszközt is munkára fogni.

 

Milyen a jó palacsintasütő? Kinek mi az igénye. Ebből is választhatunk méretet, süthetünk kisebb vagy nagyobb kerek tésztákat is ennek megfelelően. Anyag tekintetében valaki a vasat szereti, valaki a modern, kopásálló bevonatú palacsintasütőkben bízik meg, és szeret ilyen finom tésztát készíteni.

 

Mindenképpen akkor járunk jól, ha minőségi alapanyagokból készült palacsintasütőkkel próbálkozunk, mert ezek strapabíróak és tartósak. Nemcsak az éttermi, a nagyüzemi konyhai, hanem az otthoni felhasználás során is.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló