2023. október 1., Malvin

Promóció

#szponzorált tartalom

Mielőtt elkezdené a befektetést: 5 dolog, amit figyelembe kell venni

Szponzorált tartalom [X] 2022.08.01. 13:26

Készen áll a befektetésre? Bár ez fontos lépés a pénzügyi biztonság felé, hiszen a befektetési portfóliójához való rendszeres hozzájárulás segíthet a vagyongyarapodásban, mégis ijesztő lehet. Lehet, hogy azért fél a befektetéstől, mert nem érti a piacot, vagy mert megijesztik a sok befektetési alap kezdeti befektetési lehetőségei. Bár mindig jobb, ha inkább előbb kezd befektetni, mint később, van néhány dolog, amit érdemes megfontolnia, mielőtt elkezdi felépíteni befektetési portfólióját.

Pénzügyileg alkalmas vagy?

 

Ellenőriznie kell, hogy pénzügyi szempontból hol tart. Nincs értelme pénzt befektetni, ha jelentős mennyiségű adóssága van, és nincs vésztartaléka. Ráadásul, ha kifizeted az adósságodat (különösen a hitelkártyaadósságot) és vészhelyzetekre gyűjtesz, több pénzed szabadul fel a befektetésekre.

 

Mielőtt befektetni kezdene, bölcsen teszi, ha időt szán arra, hogy megszabaduljon az adósságaitól, és létrehozza a vésztartalékalapot. Érdemes megjegyezni: a vésztartalékalapnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy három-hat hónap kiadásait fedezze. Ha a karriered területe bizonytalan, vagy önálló vállalkozó vagy, akkor érdemes hat hónaptól egy évig terjedő megtakarítással számolnod.

 

Mit fogsz kezdeni a pénzzel?

 

Azt is meg kell határoznia, hogy mit tervez a befektetett pénzzel. Ha azt tervezi, hogy egy ház előlegére vagy főiskolai tanulmányok finanszírozására fordítja, akkor más befektetési lehetőségeket választ, mint ha nyugdíjazásra szánja.

 

Ha a következő öt évben tervezi felhasználni, akkor jobban jár, ha konzervatívabb számlát választ a pénzének, szemben azzal, ha a pénzügyi céljai hosszú távúak, amely esetben kockázatosabb befektetéseket választhat.

 

Rövid távú befektetésnek egy pénzpiaci számla jöhet szóba. Ha hosszú távú befektetési stratégiát követ, akkor agresszívebb befektetéseket tehet, és fontolóra veheti a befektetési alapokat és a részvényeket.

 

Nyugdíjcélú befektetésekhez válasszon 401(k), IRA vagy más nyugdíjcélú megtakarítási számlát. Ha azonban azt tervezi, hogy a befektetési alapokat a korai nyugdíjba vonuláshoz használja fel, akkor azt egy nyugdíjszámlán kívül érdemes befektetni, hogy a nyugdíjkorhatár előtt büntetés nélkül hozzáférhessen a pénzeszközökhöz.

 

Tisztában van a befektetési lehetőségeivel?

 

Ha most fektet be először pénzt, fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy egy hosszú távú befektetési stratégiával több pénzt fog keresni, mintha a gyors pénzszerzést reméli a napi kereskedéssel vagy az értékpapírok gyors vételével és eladásával.

 

Bár így is lehet pénzt keresni, de ehhez a tőzsde alapos ismerete, sok idő és valódi tehetség szükséges. Ha ezt a befektetési utat szeretné választani, érdemes megfontolnia, hogy szakembert bízzon meg. De járjon el óvatosan. Könnyen lehet nagy veszteséget elkönyvelni.

 

Győződjön meg róla, hogy elegendő szakértelemmel rendelkezik a kereskedés és a befektetés terén, mielőtt olyan magas hozamú befektetésekbe bocsátkozna, mint a bináris opciós kereskedés. Ez annak köszönhető, hogy a bináris opciós szerződéses időszak akár napokig vagy percekig is tarthat. Ahhoz, hogy hasznot húzzon ebből a kereskedési megközelítésből, képesnek kell lennie arra, hogy szorosan nyomon kövesse a piaci ingadozásokat. Ha érdekli a bináris opciók kereskedése, látogasson el erre a weboldalra további részletekért: www.binaryoptions.com/hu/

 

Pénzügyi tervezőre van szüksége?

 

Mielőtt elkezdene befektetni, először is keressen egy jó pénzügyi tervezőt vagy tanácsadót. A pénzügyi tervezőnek meg kell értenie az Ön pénzügyi céljait, és több lehetőséget kell kínálnia Önnek arra vonatkozóan, hogyan érheti el azokat. De nem szabad vakon bíznia a pénzügyi tanácsadójában. Győződjön meg róla, hogy világosan érti az egyes befektetésekkel járó kockázatokat, mielőtt elkötelezné magát mellettük. Ha a pénzügyi tervezője nem képes ezt elmagyarázni Önnek, akkor keressen egy másikat.

 

Ha nem elégedett azzal, akit felbérelt, akkor a bankján keresztül vagy ajánlás útján találhat pénzügyi tervezőt. A pénzügyi tervező segíthet meghatározni, hogy mennyit kell megtakarítania és befektetnie ahhoz, hogy elérje céljait, például a korai nyugdíjba vonulást vagy a gyermekei főiskolai tanulmányainak kifizetését. Segíthet Önnek abban is, hogy meghatározza az adott célokhoz legmegfelelőbb számlatípust, például egy 529-es főiskolai megtakarítási számlát vagy egy egyszerű befektetési számlát, ha korán szeretne nyugdíjba menni.

 

Milyen befektetési lehetőségek állnak rendelkezésre?

 

Ha még csak most kezdi, használja ki az alacsony kezdeti befektetési lehetőségekkel rendelkező befektetési alapokat. Ezek azért nagyszerűek, mert megkönnyítik az indulást, ha nem feltétlenül rendelkezik nagy összeggel a kezdéshez.

 

Emellett egyes befektetési alapok lehetővé teszik, hogy havi automatikus csekkbefizetést állítson be, így elkerülheti a magas kezdeti befektetést. A kölcsönös befektetési alap kiválasztása előtt azonban alaposan mérlegelje a működési költségeket és az átlagos éves hozamot az idő múlásával. Ne feledje, hogy az alapok átmennek majd magasságokon és mélypontokon, és a mélypontokat ki kell vészelnie ahhoz, hogy pénzt keressen. Fontos, hogy más befektetési módokat is fontolóra vegyen, beleértve az ingatlanbefektetéseket is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló