2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Promóció

#szponzorált tartalom

Kiadó irodák és a vírus által átrajzolt összkép

Szponzorált tartalom [X] 2021.09.13. 19:45

A koronavírus-járvány a munka világát és ezzel közvetve az ingatlanpiacot is átrajzolta. Sokan álltak át otthoni munkavégzésre, mely a kiadó irodák kínálatát is nagyban befolyásolta. Hol tartunk most, melyek napjaink jellemző tendenciái? [X]

egriugyek-in-management-kep1-akoronavirusokanatavmunkaeloterbekerult

 

A reméltnél sokkal tovább húzódó és csak lassan lecsengő koronavírus-járvány bár lassan a múlté, folyamatosan itt lebeg köztünk, mint lehetséges veszély. Emellett természetesen azáltal is jelen van, hogy alapjaiban rajzolta át életünket, szokásainkat, illetve a munka világát is. Ez utóbbi sok tanulsággal járt, ugyanakkor az összekép nemhogy egységes, sokkal inkább megosztott lett.

A vírushelyzet okán a legtöbben otthoni munkavégzésre váltottak át, ezzel is védeni igyekezve a munkavállalók egészségét.

 

Hazánkban ez kevésbé széles körben elterjedt modell volt, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy nagyon is élhető. Kissé ironikus, hogy a bezártság hozott nagyobb szabadságot a munka világába, de ez történt. Ezáltal az ingatlanpiaci viszonyok is átalakultak kissé, a kiadó irodák kínálata értelemszerűen megérezte a távmunka úttörését.

 

A kiadó irodák aktuális kínálata

 

A gazdasági célú ingatlanokkal foglalkozó cégek – mint amilyen az In-Management is – oldalait böngészve meglehetősen nagy kínálati bőséggel találkozunk. Ez persze nem igazán meglepő, hiszen a kiadó irodák kínálata alapvetően is nagy, ám a koronavírus során kialakult „távmunka szituáció” miatt még nagyobb a merítési lehetőség. Túlzás lenne persze kizárólag a home office térnyerésére fogni a jelenséget, hisz az is közrejátszik, hogy a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt sok cég feladni kényszerült működését.

A kiadó irodák jellemzően sokszínűek, legyen szó akár a méretükről, elhelyezkedésükről, kapcsolódó szolgáltatásaikról, az árakról már nem is beszélve. Ahogy a világ is lassanként visszarázódik a normál kerékvágásba, úgy az elérhető ingatlanok száma is csökken majd, így a kínálat is szűkül. Épp ezért érdemes mielőbb kapcsolni, ha vállalkozásunk számára keresünk helyet, legyünk akár új szereplők a piacon, akár mozdulni vágyó régi motorosok.

 

egriugyek-in-management-kep2-aviruslecsengesevelazirodahelyisegekismetkeresetteklettek (1)

 

Távmunka kontra bejárás

 

Az, hogy valaki a home office vagy az irodai munka mellett teszi le a voksát abszolút szubjektív. Elsősorban egyéni tapasztalatokon és preferenciákon múlik. A járvány során mindenki ismereteket gyűjthetett a távmunkáról, mely vagy bevált, vagy nem. A munkáltatók jellemzően egyfajta középutat igyekeznek találni a tapasztalatok alapján. Az irodai jelenlét és a home office lehetőségek kombinációjával nagyobb szabadságot biztosítanak a munkavállalóknak, de a konzervatívabb munkáltatói hozzáállást is megtartják.

Ez utóbbiból pedig a kiadó irodák profitálhatnak, hiszen megfelelő irodahelyiségekre továbbra is szükség van és lesz a jövőben is. Bár a távmunka is élhető alternatíva, minden cég számára fontos, hogy rendelkezzen egy saját telephellyel, központtal, melyhez a cég köthető, egyben pedig az arculatához is hozzátartozik. Képviseljük tehát bármelyik nézőpontot, mindig érdemes irodabérlésben gondolkoznunk, hiszen nem árt, ha minden eshetőségre felkészülünk a jövőben is.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló