2022. augusztus 18., Ilona

Promóció

#szponzorált tartalom

Kerti bútor ápolása okosan

Szponzorált tartalom [X] 2021.09.13. 19:33

A kerti bútor ápolására nem csak a szezon végén kell figyelmet fordítani, ha sokáig szeretnénk használni őket. Érdemes az ápolással év közben is foglalkozni, hogy sokáig használhassuk kerti bútorainkat. De nem mindegy, hogyan és mivel tesszük.

egriugyek-vivre-kertibutorapolasaokosan-afonottkertibutorokatalegjobbaneslegkonnyebbenmagasnyomasumosovallehettisztitani (1)

 

Ma már sokféle modern kerti bútor közül válogathatunk, amik kényelmük és szépségük mellett tartósak is. Ugyanakkor az élettartamukat nagy mértékben meg tudjuk növelni egy kis figyelemmel és ápolással. Ezekre figyelj oda a kerti bútorod gondozása során.

 

A természetes anyagok jóval élhetőbb környezetet teremtenek számunkra, így nem csoda, ha a nagy klasszikusok a fából készült kerti bútorok különféle változatai. Ezek ugyan kicsit több törődést igényelnek, de meg is hálálják azt.

 

A fa kerti bútorok ápolásakor mindenek előtt tisztítsuk meg a felületet a portól, kosztól és hagyjuk teljesen megszáradni. Csak ez után hordjuk fel a faápoló anyagokat. Az eukaliptusz tartalmú keményfa ápoló olajok kihozzák a fa kerti bútorok színét, a fa textúráját és víztaszítóvá is teszik azokat. A teljes száradáshoz két nap is szükséges, addig ne használjuk a kerti bútort.

 

Műanyag kerti bútorok

 

A műanyag kerti bútorok rendkívül strapabíró darabok, de az erős napfény néhány év alatt olyan mértékben károsíthatja a műanyagot, hogy a kerti bútor törni kezd. Éppen ezért érdemes ezeket inkább árnyékos, félárnyékos helyen felállítani.

 

Tisztításhoz a szódabikarbónás víz csodákat tesz, de a fonott jellegű bútorok tisztításához érdemes a magasnyomású mosókat bevetni.

 

Fém kerti bútorok

 

A fémből készült kerti bútorok a legtartósabbak, éppen ezért a legdrágábbak is. Az acélból készült daraboknál figyelni kell rá, hogy a felületi sérüléseket azonnal kezeljük, mert ha elhanyagoljuk, később már nehezebb az átrozsdásodást megállítani.

Az alumíniumból készült bútorok alapvetően szinte semmiféle karbantartást nem igényelnek, könnyűek és végtelenül tartósak. Egy szódabikarbónás vízzel történő átmosás sokáig szépen és tisztán tudja őket tartani.

 

Kerti bútor védelem

 

A kerti bútorok ápolásához tartozik a védelmük az őszi és téli időszakban. Ha mód van rá, a műanyag bútorokat teleltessük fagymentes helyen, vagy ha ez nem lehetséges, akkor figyeljünk rá, hogy víz ne fagyhasson rá, mert az nagymértékben károsíthatja a felületet.

 

A fa kerti bútorokat téli pihenő előtt még gondosan tisztítsuk le és kenjük át ápoló anyagokkal, hogy tavasszal teljes pompájukban használhassuk őket megint.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló