2024. július 20., Illés

Promóció

Hogyan kezeljük az érzékeny fogakat (X)

X 2024.07.04. 07:19

Tisztítás, evés vagy ivás közben az érzékeny fogakkal rendelkezők hirtelen, múló fájdalmat érezhetnek a fogaikban. Az erős fogzománc vagy a szabaddá vált, kopott gyökérfelületek a rendkívül érzékeny fogak szokásos okai. A fogínybetegség is okozhat fogfájást, a szuvas fogak, a törött vagy letört fogak és a régi tömések mellett.

 

Fogkrém érzékeny fogakra 

Az érzékenyítő fogkrém többszöri alkalmazása segíthet enyhíteni az érzékeny fogfájást. Számos gyógyszer áll rendelkezésre. Hogy megtudja, melyik készítmény a legjobb az Ön igényeinek, beszéljen fogorvosával. Sok márka kínál fogfehérítő csíkokat érzékeny fogakra, mint például a Crest márka. 

 

Fluoridos terápiák

A fluoridos kezeléseknek jól ismert szájegészségügyi előnyei vannak, és gyakran alkalmazzák őket a fogászatban. A fluoridálás fő céljai a szuvasodás elleni védelem és a fogak szilárdságának megőrzése. Közvetlenül a fogakra alkalmazva a fluorid erősíti a fogzománcot. Még ha nem is tud róla, biztosan van már fluorid a mindennapi életében. A nagyobb városok és települések többségében fluoridot adnak a szokásos fogkrémekhez és szájvizekhez. Az érzékeny fogakkal rendelkező páciensek számára további professzionális fluoridos kezelések is előnyösek lehetnek. A fogászati vizsgálatot követő fluoridos kezelés segíthet a fogzománc felépítésében és a fogérzékenység minimalizálásában.

Fogászati ragasztás

A fogászati ragasztás hatékony megoldás az érzékeny fogak esetében. A fogérzékenység csak egy a sok fogászati probléma közül, amelyet a fogkötés megoldhat. A fogászati ragasztás megvédheti a zománcot a szélsőséges hő- és hideghatásoktól, ha érzékenyek a fogai. A fogászati ragasztás megvédi a zománcot, mivel a kompozit bevonat kiegészítő rétegének köszönhetően távol tartja tőle a súlyos hőmérsékleteket. A felhelyezett kompozit gyanta megtapad a zománcon, és megvédi azt a sérüléstől vagy irritációtól. Kellemetlen, ha az ember érzékeny a forró vagy hideg ételekre és italokra. Ettől a kellemetlenségtől fogait megvédheti a fogászati ragasztás. Szükség lehet helyi érzéstelenítő beadására.

 

Az érzékeny fogak újbóli megjelenésének elkerülése érdekében mosson fogat puha sörtéjű fogkefével, használjon fluoridos fogkrémet, és gyakran használjon fogselymet.

 

(Szponzorált tartalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló