2021. október 26., Dömötör

Promóció

#szponzorált tartalom

Gurulóállványok a ház körüli barkácscélokra

Szponzorált tartalom [X] 2021.08.12. 23:12

A tekintélyes méretű állványzatok átmeneti jelleggel sok város utcaképéhez hozzátartoznak. Nem feltétlenül kell azonban ipari méreteket ölteniük, hiszen kisebb társaik a ház körüli munkák során is jól hasznosíthatók. Milyen gurulóállványt alkalmazzunk otthonunkban?

egriugyek-allvanybazis-kep2-ahazkorulimunkakhozistalalunkmegfeleloallvanyokat

 

A gurulóállványok meglehetősen bőséges kínálattal rendelkeznek, így nem csoda, ha elsőre bizonytalanok vagyunk a döntést illetően. Bár a felhasználási módok és a vásárlói igények egyértelműek: magaslati munkák biztos alapjait keresik. A célok mellett azonban nem árt tisztában lenni a különböző típusokkal. Ezt a fajta csoportosítás az alkalmazási területek, illetve az igénybevétel alapján került kialakításra, ez alapján pedig három fő csoportot különböztethetünk meg: háztartási, félprofi és ipari.

 

Az ipari állványok alkotják a legmasszívabb, a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő állványok halmazát, melyek munkamagassága is kiemelkedő. Ezek a gurulóállványok mindennapos ipari igénybevételhez ajánlottak. A félprofi gurulóállványok a mesterembereknek tehetnek jó szolgálatot, akik talán nem használják minden nap, de kelléktáruk fontos eszköze lehet. A háztartási pedig a legkisebb munkamagassággal rendelkező, ugyanakkor továbbra is biztonságos kategória, mely a ház körüli munkák során jöhet jól. Mindhárom említett kategóriára számos opciót találhatunk az Állványbázis weboldalán.

 

Állványok a ház körül

 

Ahogy az iménti felsorolásból is látható, a gurulóállványok kínálata – a felhasználási kör alapján is – meglehetősen bőséges, így mindenki megtalálja a céljainak megfelelő emelvényt. Talán kevesen gondolnák, hogy a ház körüli, alkalmi, vagy kisebb munkákra is léteznek olcsó, ugyanakkor biztonságos és megbízható megoldások. Egy gurulóállvány esetén ez utóbbi kettő a legfontosabb szempont, mely minden esetben kiemelt szerepet kap. A munkamagasság mellett nem elhanyagolható a mobilitás, az állványon való közlekedés könnyedsége, illetve a járólapok szélessége sem.

 

Természetesen, ha háztartási gurulóállványokról beszélünk, nem kell megfelelnünk a különféle hatóságok előírásainak, de testi épségünk és a biztonságos munkavégzés barkácsolás közben sem elhanyagolható. Legyen szó akár festési munkákról, kertészkedésről, vagy bármilyen más, magaslati munkáról, egy állvány megkönnyíti a dolgunkat, ugyanakkor sose feledjük, hogy mi is kellünk ahhoz, hogy biztonságban maradhassunk.

 

Háztartási állványok és jellemzőik

 

Többi társához hasonlóan a háztartási gurulóállványok is alumíniumból készülnek. Ennek egyszerű oka van: ez a könnyűfém kellőképpen stabil, ugyanakkor mobilis is, ezáltal biztonság és mozgathatóság kéz a kézben jár. Bár az ipari állványokhoz képest szerényebb munkamagasságokról beszélhetünk a ház körüli eszközöknél, kb. 2 méteres magasságtól kezdve itt is elmehetünk akár az 5 méteres modellekig is. Ez utóbbit azonban már a ház körül is komolyabb célokra vethetjük be.

 

A gurulóállványokkal kapcsolatban sokszor felmerül, hogy a kerekek miatt nem elég stabilak. Ez egyrészt nem igaz, hiszen fejlett fékezőrendszerrel rendelkeznek, így amíg a fékek fogják a kerekeket, magabiztosan mozoghatunk a magasban. Persze ha ez nem győz meg minket, az egyszerűbb, háztartási állványok/létrák között találunk kerék nélküli modelleket is, melyek könnyű, kevesebb, mint 20 kilós súlyuknak köszönhetően így is könnyedén mozgathatók.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló