2021. június 24., Iván

Promóció

#szponzorált tartalom

Gumiabroncsok a garázsban: hogyan tároljuk helyesen?

Szponzorált tartalom 2021.03.25. 13:07

Tudod, hogyan kell helyesen tárolni a gumiabroncsokat? Összegyüjtöttük az alapszabályokat, hogy elkerüld a károsodást és a nagy rumlit a garázsban. [Szponzorált tartalom]

Sötét hely

 

A gumiabroncsok szabadban való tárolása nem ajánlott. A megfelelő helynek száraznak, tisztának, hűvösnek és ideális esetben sötétnek kell lennie. Az időjárásnak, UV sugárzásnak kitett abroncsok élettartama gyorsan rövidül.

 

gumiabroncs-1

 

Óvatos tisztítás

 

Mielőtt elrakod a gumiabroncsokat távolítsd el róluk a sarat, vegyszereket és más szennyeződéseket. Néhány hónap alatt ugyanis az ilyen apróságok is képesek nagy kárt okozni a gumik felületén. Ugyanez érvényes a kavicsokra is.

 

Időnként ellenőrizd

 

A károsodás elkerüléséhez elengedhetetlen a rendszeres ellenőrzés. Rendszeresen ellenőrizd a guminyomást és szükség esetén korrigáld. Ezzel elkerülöd a deformációk kialakulását és növeled a gumiabroncsok élettartamát.

 

Tartsd rendben a gumiabroncsok környékét

 

A garázs viszonylag biztonságos tárolóhelynek mondható. Ügyelj arra, hogy ne legyenek szerteszét a szerszámaid, amelyek átszúrhatnák vagy felsérthetnék a gumiabroncsokat.

 

TIPP: Ha szeretnél rendet rakni a garázsodban javasoljuk a szerszám rendszerezők használatát. Segítségükkel áttekinthetőbben tárolhatod a szerszámokat és az alkatrészeket.

 

gumiabroncs-2

 

Fekve vagy állva?

 

A gumiabroncsokat, ha felnire vannak szerelve, fekve, ha felni nélküli gumiról van szó, akkor inkább állva tároljuk. A második esetben javasolt időnként megfordítani az abroncsokat.

 

gumiabroncs-3

 

A gumiabroncsokat jelöld meg krétával

 

Az abroncsokon javasolt krétával feltüntetni, hogy melyik a bal első, bal hátsó, stb. Ez azért fontos, mert például az első kerék meghajtású autóknál az első gumiabroncsok nagyobb megerőltetésnek vannak kitéve és hogy mindegyik abroncs körülbelül egyszerre kopjon el, érdemes egymás között cserélgetni.

 

A tárolást szakértőre is rábízhatod

 

Ha otthon nincs elég helyed, a gumiabroncsok tárolását szakértőkre is rábízhatod, így biztos lehetsz benne, hogy megfelelő körülmények között lesznek tárolva.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló