2024. július 20., Illés

Promóció

A kültéri szőnyegek használata (X)

X 2024.06.28. 07:40

 

A szőnyeg használata a lakásban olykor megosztó téma is lehet. Az azonban vitán felül áll, hogy egy szép darab képes egészen más megjelenést adni az adott helyiségnek. Ezt a lehetőséget pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül a teraszunk vagy téli kertünk berendezésekor sem!

 

 

A kiválasztás szempontjai

 

A vásárlás előtt nem árt, ha egy kicsit tervezgetünk. Mindenképpen tudnunk kell, hogy hol lesz majd az új kültéri szőnyeg, mert rendkívül fontos, hogy megfelelő méretet vegyünk. Bosszantó lenne, ha túl kicsit sikerülne beszereznünk, amely elveszne a nagyobb térben. Ugyanígy azonban az sem szerencsés, ha sokkal nagyobb, mint amekkora a rendelkezésre álló hely, hiszen nem fog elférni. Az iFloor kültéri szőnyegei között biztosan megtaláljuk a megfelelő terméket.

 

A legfontosabb, hogy semmi esetre se próbálkozzunk azzal, hogy beltéri szőnyeget teszünk kintre. Mert bár fordítva egyáltalán nem okoz gondot, a beltériek nem állják úgy az időjárás viszontagságait, mint amit eleve erre terveztek és gyártottak.

 

Megfelelő szőnyegalátét használatával nemcsak az új darabunk élettartamát növelhetjük majd meg, hanem elkerülhetjük vele, hogy a szőnyeg csúszkáljon a burkolaton.

 

Ellenálló anyagból készül

 

Egészen más anyagból készülnek a kültérre szánt szőnyegek, mint a benti használatra tervezett darabok. Azért van ez így, mert egészen más hatások érik a szabadban, mint a lakás falain belül.

 

Strapabírónak kell lennie, hogy ne árthasson neki sem az eső, sem a tűző napsugarak. A gyártás során felhasznált anyagok és az alkalmazott technológiák mind azt a célt szolgálják, hogy szőnyegünk sokáig eredeti pompájában díszíthesse otthonunkat.

 

Ennek érdekében gondoskodnunk kell a rendszeres tisztításáról is. Általában ez sokkal egyszerűbb, mint a lakáson belüli kárpitok esetén, és a szabadban használt szőnyegek nem is igénylik ugyanazt a gyakoriságot, de ez persze nem azt jelenti, hogy sosem kell takarítani őket.

 

Az időszakos porszívózás jót tesz az anyagnak, mert így nem tud majd a por és a kosz beleragadni. Lehet, hogy mosógépben is lehet mosni - erről minden esetben tájékozódjunk, mielőtt elindítanánk a programot.

 

Előnyök

 

Ha bárki azt kérdezné, miért jó kintre szőnyeget tenni, azonnal több válaszunk is lenne rá. Nézzük, mik ezek!

 

Azért jó, mert szép. Talán az elsődleges funkciója a ház körüli terület esztétikai megjelenésének emelésében van. Nagyban hozzájárulhat a megnyerőbb összképhez, egy szép otthonban pedig szívesen tartózkodunk, javítja a közérzetünket, így akár még némi egészségmegőrző hatásról is beszélhetünk.

 

Természetesen praktikus oldala is van annak, hogy miért előnyös egy kültéri szőnyeg használata. Megvédi a burkolatot a kosztól és a csapadéktól, de akár az elhelyezett bútorok okozta sérülésektől is. Lakberendezési funkciókat is ellát, mert az elhelyezéstől függően összekötheti az egyes berendezési tárgyakat, vagy körülhatárolhatja a teret.

 

Egy gondosan kiválasztott kültéri szőnyeg tehát sokáig dísze lehet kertünknek vagy a lakás nagyobb igénybevételnek kitett részeinek. Kísérletezzünk bátran a formákkal és a mintákkal is, és leljük benne örömünket!

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló