2021. július 28., Szabolcs

Promóció

#szponzorált tartalom

A kávé eredeti zamatát mindenki megérdemli

Szponzorált tartalom 2021.03.31. 10:16

A világ két részre osztható: olyan emberekre, akik nem isznak kévét, elvből elutasítva azt, és azokra, akik élvezik a friss kávé minden elképzelhető örömét és varázsát. A legtöbben már az első alkalom után azonnal eldöntik, hogyan viszonyulnak ehhez az italhoz, ami természetesen nem csak egy ital, hanem jóval több annál. [X]

A kávéhoz kapcsolódó jelentésrétegek, konnotációk egész köteteket töltenek meg melyek a kulturális referenciáktól az élettani hatásokig terjedően taglalják azt a jelenséget, melyet egyszerűen csak úgy nevezünk: kávé.

 

shutterstock_131588954

 

A fogyasztók a minőséget díjazzák

 

Akármelyik vetületben vizsgáljuk a legjobb kávé jelenségét, egy fogalom soha nem kerüli el a magyarázatokat, perspektívákat, sőt sokkal inkább szerves, alapvető részüket képezi. A kávéval kapcsolatban a minőség az a jelző, amely megkerülhetetlen, elhagyhatatlan.

 

A minőségi kávé ezzel együtt olyan túlmagyarázás, mint a fényes Nap, vagy nedves víz. Magyarán, a kávé vagy minőségi, vagy semmilyen, a két fogalom egymástól elválaszthatatlan.

 

Természetesen létezik rosszul pörkölt, rosszul elkészített kávé is, de ez olyan kivétel, ami a szabályt erősíti, vagyis olyan italról beszélünk, amit a minőség hiánya zár ki a kávé fogalmából.

 

Itt kell egy kérdést tisztázni, mégpedig azt, hogy a koffein adja e a kávé lényegét.

 

A kávé és a koffein viszonya olyan, mint a nap és a fény viszonya. Fény létezik Nap nélkül is, de Nap fény nélkül nem. A minőségi koffeinmentes kávé éppen ugyanannyira kávé, mint a koffeinos, de a legjobb koffeintartalmú ital sem feltétlenül kávé, ha nem a hagyományos módok egyikével készül el.

 

A kulcs ebben az esetben is a minőségben rejlik, illetve abban a tényben, hogy a kávézás jóval több, mint egy koffeintartalmú ital jellemzően a reggeli órákban történő elfogyasztása.

 

A kávé tisztelete önmagunk megbecsülése

 

Hosszú az út, míg a kávéültetvényről kikerülő termésből a fogyasztó asztalára kerül a kész ital. Ez alatt az út alatt lényegül át azzá, amit mindenki a legjobb kávé néven könyvel el magában.

 

Az, hogy mi a legjobb, az természetesen mindenkinek más, olyannyira, hogy felsorolni is lehetetlen. Ami viszont közös, az a tisztelet. Tisztelet a termelővel, a kávét feldolgozó emberekkel, és végül a fogyasztóval szemben. Végső soron ez a tisztelet közös mindannyiunkban, akik ugyanazt a magas minőséget várjuk el minden csésze kávétól.

 

A kávé az öröm és a mosoly láncában köt össze egymástól nagy földrajzi, és sok esetben kulturális távolságban élő embereket, ugyanazt a nagyszerű, utánozhatatlan és egyedi élményt nyújtva millióknak világszerte.

 

Fotó: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló