2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #tűzifarendelet

Mostantól online is bejelenthetjük, ha valahol gyanús fakitermelést észlelünk

Kovács Dávid 2022.08.21. 18:56

Erdőfigyelő néven indított erdővédő honlapot az LMP. A felületet Ungár Péter jelentette be, aki szerint a kormány szemrebbenés nélkül kivágta volna a védett magyar erdőket, ha a tömeg nem emeli fel a hangját.

 

A magyar erdők és természetvédelmi területek védelmében online erdővédő szolgáltatást indít az LMP – jelentette be Ungár Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője egy vasárnapi sajtóeseményen.

 

A bejelentés szerint az Erdőfigyelő.hu honlapon mostantól bárki bejelentést tehet, ha gyanúsnak tűnő vagy illegális erdőirtást tapasztal, ezután pedig a párt különböző szakemberek segítségével fog utánajárni annak, hogy ki és milyen jogon vág fát a bejelentett erdőterületen.

 

Ungár szerint csupán részsiker, hogy a kormány egy miniszteri utasítással felülírta eredeti elképzelését az erdők kivágásáról, a kormány módszerével nem lehet levinni a tűzifa árát. A kormány olyan erdőket tenne tönkre, amelyeket csak egyszer lehet tönkre tenni – tette hozzá.

 

"Ne legyenek kétségeink: magyarázzák most bárhogy a kormányoldalon a helyzetet, ha nem tiltakozunk több tízezren, akkor a kormány szemrebbenés nélkül kivágta volna a védett magyar erdőket.
Mindenki, aki bármilyen formában felemelte a hangját az elmúlt hetekben, az kicsit nyugodtabban nézhet majd a gyerekei és az unokái szemébe néhány év múlva.
Bebizonyítottuk, hogy van értelme tiltakozni és van értelme megszervezni magunkat, mert még ez a kormány is meghátrál, ha valódi társadalmi nyomást tapasztal" – fogalmazott a bejelentés kapcsán a politikus.
 
Kiemelte: erdővédő csoportok szerveződtek az ország összes megyéjében, amelyekkel összefogva készen állnak "minden eszközzel megakadályozni az esztelen pusztítást" a magyar erdőkben.
 
Ungár Péter vasárnap sajtótájékoztatóját itt lehet visszanézni:
 
(Ungár Péter résztulajdonos az egriugyek.hu-t kiadó gazdasági társaságban.)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló