2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#fidesz #országgyűlési választás #ellenzéki összefogás #volner jános #választás 2022

Volner János pártja nem indul a választáson, nehogy az ellenzéket segítsék hatalomra


A közleményben az egykori jobbikos úgy fogalmaz, pártja úgysem ugraná meg az öt százalékos küszöböt, viszont jobboldali pozíciójuk miatt az ellenzéket segítenék hatalomra, ezért a haza érdekében döntöttek a nem indulás mellett.

azonnalipp

A Haza minden előtt címmel adott ki közleményt Volner János, az egykori jobbikos, majd a Mi Hazánkkal kapcsolatban álló politikus, aki még 2020-ban jelentette be a saját magáról elnezevett pártját. 

 

A közleményben úgy fogalmaz a szélsőjobboldalról a jobbközép, klasszikus atlantista pozícióba kerülő politikus, hogy ugyan támogatottságuk folyamatosan nőtt, de még mindig elég távol vannak attól, hogy elérjék a parlamenti bejutáshoz szükséges öt százalékot, 

azonban mivel jobboldali pozícióik miatt a jobboldali szavazókat szólítanák meg, ezért nem kockázatatják meg, hogy hatalomra segítsék az ellenzéket.

Mint írja, „a döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett”.

 

Volner a Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatára hivatkozva vezette le, hogy miért nem mérettetik meg magukat: elsődleges feladatának a haza megvédését tartja „a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól”, és megvédi a magyar nemzetállamot az Európai Egyesült Államok létrehozásától.

 

Mint írja, a Volner Párt alig egy éves történelme alatt országosan ismertté, a politikai élet állandó szereplőjévé, sőt annak alapítójává vált,

emellett szerinte a Volner Párt nevét jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbét.

Ennek ellenére a közlemény később azt írja, hogy nehezen tudták elérni az embereket, mivel lényegében csak a 110 ezres követővel rendelkező Facebook-oldalaikon kommunikáltak a potenciális választóikkal, mivel számukra ez jelentette a közszereplés egyetlen lehetőségét, így pedig nehéz pártot építeni.

 

Emellett arra kérte a Jobbiktól korábban kivált és pártot alapító politikustársait, Bencsik Jánost, Varga-Damm Andreát és Toroczkai Lászlót, hogy az ő pártjaik se induljanak el a választáson.

 

Ahogy írja, arra kéri őket „ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerezésével növelitek a balliberális tömb esélyeit”, majd arra kérte őket, maradjanak hűek a 2003-as Jobbik alapító nyilatkozatának szellemiségéhez,

és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot

– zárja írását Volner, aki közleményében jövőbeni terveire nem tért ki, ám Facebook-posztja alatt kommentben azt írta, a párt a „megszokott értékrend melletti polizitálást folytatja”, és gőzerővel készülnek az EP, illetve az önkormányzati választásokra.

volner
Kép forrása: Volner Párt / Facebook

Volner közleményében arról nem ír, hogy az általa benyújtott, majd a Fidesz által elfogadott módosító miatt a korábbi 27 egyéni jelölt helyett 71 egyéni jelöltet kell állítania egy pártnak, ha a pártlistás szavazólapon is szerepelni szeretnének, és hogy a jelöltállítás kapcsán gondban lehetett-e a párt.

 

2020 novemberében még Volner úgy fogalmazott, hogy mind a 106 körzetben tudnak majd jelöltet állítani, illetve azt mondta,

ő berendezkedésellenes politikát folytat, se a Fidesszel, sem a baloldali összefogással nem tud és nem is akar kiegyezni.

Ennek ellenére most követőit, illetve három másik pártot, a Mi Hazánkat, a Bencsik János-féle Polgári Választ és a Varga-Damm Andrea-féle Reformereket is arra kéri, hogy ne induljanak el, hogy a jobboldali szavazatokat ne osszák szét egymás között. Ha ezen pártok nem indulnának, egyedüli jobboldali párt a Fidesz-KDNP-pártszövetség lenne a szavazólapon.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló