2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#volner jános #huxit párt

Volner János Huxit Párt néven folytatja tovább

Székely Zoárd 2022.05.08. 18:07

Az egyszemélyes párt legfőbb célja, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból.

A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból

– írta Volner János a közösségi oldalán.

 

Volner 2018 októberében lépett ki a Jobbikból, majd a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott, 2020 szeptemberében pedig megalapította a Volner Pártot, ami leginkább egyszemélyes projektjeként futott.

 

A politikus szerint az Európai Unió nyugati államai elszakadtak a görög, a római és a keresztény kultúrától, és „átlépnek a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”, ezzel pedig „felszámolják Európa népeinek nemzeti önrendelkezését és létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat: az Európai Egyesült Államokat".

 

Volner úgy véli, a munkaerő pótlását nem a fiatalokat segítő családpolitikával, hanem a migránsok betelepítésével kívánják megoldani. Az eredetileg létrejött gazdasági unió egyre inkább ideológiavezérelt unióvá alakul, melynek társadalmi következményei ellentétben állnak a magyar nép választásokon kinyilvánított akaratával és az általa kívánt jövőképpel.

Ezt az egymás után negyedszer megkapott kétharmados parlamenti felhatalmazás és a rendszerváltás óta nem látott támogatást eredményező gyermekvédelmi népszavazás egyértelműen bizonyítja

– hangsúlyozta.

 

Volner írása szerint Magyarország már csak néhány évig kaphat európai uniós pénzügyi támogatásokat, az uniós pénzeső a kilépési szándékunktól függetlenül is elapad. A közös uniós fellépés miatt nem biztos, hogy lesz mivel fűteni, az orosz nyersanyagokkal szemben embargót hirdető Európai Unióban szinte minden jóval többe fog kerülni.

 

A képviselő szerint az unió tagjaként a saját pénzünkből kell újjáépíteni romjaiból Ukrajnát, és közös adósságvállalással járó helyreállítási csomagokat kell fizetni, ha például államcsődöt jelentenek egyes dél-európai államok. Volner szerint „óriási lehetőséget jelent a Huxit utáni Magyarország számára, hogy a Kelet és a Nyugat konfliktusa új, mindkét fél számára biztonságos európai közvetítő országot igényel”.

Hozzátette, a kilépéssel – a Fidesz propagandájával egybehangzóan – meg lehet védeni a rezsicsökkentést, és jóval olcsóbban tudunk a piacon vásárolni, mint a saját szankcióik súlyát nyögő uniós országok.

A Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora, de eddig nem volt olyan ismert politikai erő, amely teljes mellszélességgel felvállalta volna. Mi most megtettük: az a célunk, hogy elérjük Magyarország Európai Unióból történő kilépését

– zárta gondolatait Volner.

 

 

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló