2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#oroszország #észak-korea #külpolitika #vlagyimir putyin

Vlagyimir Putyin udvarolt egy kicsit Észak-Koreának

Aradi Péter/Azonnali 2022.08.15. 11:39

Hát, így születnek a barátságok.

 

 

Az orosz elnök Észak-Korea ún. felszabadításának napjára írt üdvözlő levelet Kim Dzsongunnak, amiben arról írt, hogy a két ország kapcsolatainak szorosabbra fűzése

mindkettőjük érdekét szolgálná,

valamint hozzájárulna a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai térség biztonságának és stabilitásának megőrzéséhez, írja a Guardianre hivatkozva a HVG.

 

Az észak-koreai diktátor a válaszlevelében azt írta, Oroszország és Észak-Korea stratégiai és taktikai együttműködése és szolidaritása új szintre emelkedett, mióta ellenséges katonai erők provokálják őket.

 

Kim Dzsongun egyébként azt is hozzátette, hogy az orosz-észak-koreai barátságot a Japán feletti második világháborús győzelemtől számítja.

 

Ahogy a lap emlékeztet, Észak-Korea azon kevés országok egyike, amelyik elismerte Donyeck és Luhanszk régiók függetlenségét, és nyíltan támogatja Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban.

 

Az utóbbi napokban arról pletykáltak, hogy Dzsongun százezer ún.

önkéntes katonát ajánlott fel

Moszkvának, mivel Putyinék, szintén csak állítólag, egyre nagyobb bajban vannak, és alig találnak embert, akit a frontra küldhetnének.

Egy ilyen együttműködés, ahogy az észak-koreai diktátor se felejtette el megemlíteni, Putyinnak és Kim Dzsongunnak is jól jönne, az észak-koreai diktátor ugyanis gabonát és energiát kérhetne cserébe.

 

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló